Sziasztok!
Két napja használom az Ubuntu 11.04-et,s a korábbi nehézkes (9-10-es verziószámú ) ubizgatás után végre igazén jól érzem itt magam. Időről-időre elegem lesz a Windows 7-ből,s itt kötök ki,remélem ez az immár több éves kóstolgatás a végéhez közeledik,s végleges Ubuntu törzstag leszek.
Amit nem értek: A Windows miért "gyártat le" újabbnál.újabb,s rémesebbnél-rémesebb média plugineket?! Miért kell Silverlight? Gyorsabb, stabilabb,mint egy szimpla beépülő win médiaplayer? : /
A bibi:
Egyszerűen nem tudom használatra bírni a win-es Silverlightnak megfelelő Moonlight plugint az Ubi 11.04 alatt, az Istennek se. Próbáltam már a Synapból, próbáltam magát a fájlt telepíteni,s a mozilla / opera plugin mappába másolni a szükséges fájlt,amelytől az itt található leírás után működnie kellett volna,de nem,nem működik. Szépen betölti a Monlight plugint, szinte szemberöhög,de nem indul,bármit csinálok is. Próbaoldalként a www.hirado.hu M1-M2 élő adását vettem,amely Silverlight-nak megfelelő beépülőn fut.
Segítségeteket kérem. Van valamilyen egyszerű mozzanat,amellyel sikerrel telepíthetem a Moonlight beépülőt,s sikerrel működésre is bírhatom az általam használt Opera 11.11 böngészőben?
Előre is köszöntettel: Pupac,mezei PC-ördög