Hát én annyit tudok hozzá szólni, hogy képen láttam az Unity-t és úgy tetszik :D
Én Kubuntut használok 11.04. Rengeteg hiba van benne. A swapot már az elejétől kezdve nem csatolja fel auto. A háttértárolókat random üzemmódban lecsatolja: akár a DVD írót, akár a külső HDD-t akár a második belő HDD-t. Az oxygénnel eddig semmi bajom sem volt most már az is nagyon szórakozik. 1,9-es AMD a proci 1GB rammal, 2 GB swap-pal. Ha nem csatolom fel a swapot, és ami a rendszeren kívül fut az skype és egy chromium ablakkal, egy füllel a proci 70-80%-on lóg, a ram pedig 750MB-on sétálgat. Ha csak a Kick off-ra kattintok (start menü) először össze vissza villog, aztán jelenik, meg, mint minden ami nem ablak, pl az értesítsek is így szórakoznak. Érthetetlen okokból a háttértárolók megjelölése szintén random módon voltozik, az egyik nap a swap még sda5, a másik nap már sdc5, A-tól D-ig már minden volt. Ha bekapcsolok egy igényesebb játékot, pl Nexuiz, aztán kikapcsolom, a rendszert mintha fejbe lőtték volna. Eleve ha fut a rendszer, fél percenként megfagy két másodpercre, de komplett minden. Az egér az, óra... minden. Ha kikapcsolok egy ilyen játékot, az eredménye hasonló csak nem fél percenként 2 másodpercre, hanem 15 másodpercenként 5 másodpercre. Néztem a rendszer figyelőt, semmi nyoma. Ram, swap és proci használat a régi, de semmi sem megy úgy ahogy előtte. Minden naggyából kétszer olyan lassan indul, és sokszor lassabban záródik. Pedig ilyen problémák eddig nem jelentkeztek. Se Ubuntun, se Kubuntun
De van egy meglepetése is. A monitor felbontása 1600*1050... ami azért meglepetés mert a monitor max 1440*900-at bír el max :D