Öhm... Nah kezdem az elején. Teljesen új vagyok itt, és megmondom őszintén, nagyon nem vagyok szakértője semmilyen linuxnak (ami azt illeti még a windowsnak sem). Majdnem egy éve vettem egy kis netbookot, amire egy nagyon jó barátnőm telepített ubuntu 9.10-et. Ez nekem tökéletesen működött azon az alapvető felhasználói szinten, ahogyan én tudtam használni. Hozzá kell tennem, hogy lökésem sincsen a terminálhoz, nem tudom a parancsokat, klikkelgettem, elvoltam. Csakhogy most szükségem lenne egy offline működő szótárra és nagyon nem tudom megoldani hogy telepítsek egyet.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a netbookomon nem nagyon férek hozzá jelenleg internethez, az itthoni gép meg windowsos, amit eddig próbálkoztam, azt úgy csináltam, hogy letöltöttem ezen a windowsos nagy gépen a csomagot, átpendrájvoztam a kicsire és próbálkoztam.
Ha valaki tudna nekem online segítséget nyújtani valamikor, esetleg meg tudna adni egy msn-címet, és eszkortírozni a telepítés világában, azt nagyon nagyon megköszönném.
Mindenkinek puszi:
Tünci