Sziasztok! A következő ablak jelenik meg a gép inditása után: "Indítás rendszergazd jogosultságok nélkül Nem lesz képes alkalmazni a módosításokat. Azonban exportálhatja a kijelölt módosításokat vagy létrehozhat hozzájuk egy letöltő parancsfájlt." Ha az ablak bezárására kattintok, elindul magától a Synaptic csomagkezelő! Nem értem miért, és valóban, ha kijelölök valamit telepítésre, nem tudom megtenni, mert az "Alkalmaz" gomb inaktiv. Egyébként a szokásos módon jelentkezem be a saját fiókomba, mint eddig. Szóval valami elállítódott vagy én bügyköltem meg valamit, csak tudnám mit! Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!
Inditás rendszergazda jogosultságok nélkül...
Hali, Szerintem valahogy felvetted az automatikusan induló programok közé a synapticot(Azthiszem, hogy a munkamenetek menüpont alatt tudod megnézni, hogy tényleg ez történt-e). Ha bezárod akkor minden rendben működik utánna?
AgoSzia, köszi a választ! Igen, ha bezárom a synapticot és újraindítom, akkor már kéri a jelszót (eredetileg nem kéri, nyilván ezért is írja ki, hogy nem rendszergazdaként lépek be), és akkor tudok telepíteni csomagokat. Igazad lehet az automatikusan induló programokkal, csak az a baj, hogy nem találom ezt a bizonyos munkamenetek menüpontot. Hol kéne keresnem?
fedrewMenü > Settings > Autostarted Applications Szerk: bocs, most látom hogy valószínűleg magyar nyelvű a menüd. A Beállítások menüpont alatt keresgélj, valami olyasmit hogy 'Automatikusan indított alkalmazások' (még nem láttam a Xubuntu menüt magyarul, szinte biztos hogy nem pont ez lesz a neve).
fedrewAz xfce kezel munkameneteket, és vmikor elmentetted a munkamenetet amikor a synaptic nyitva volt (a munka menetben az éppen nyitott ablakok listája van). mikor indul az xfce, megnézi hogy milyen munkamenetet kell helyreállítani és azokat a progikat elkezdi elindítgatni szépen. mivel a synaptic-ot sudoval kellene indítani hogy tudjál is telepíteni, az xfce viszont normál userként indít, ezért kiírja neked a szokásos rizsát. 2 dolgot tehetsz. 1. beállítod az automatikus munkamenetmentést a Beállítások->Munkafolyamat és Indulás ablakban, ekkor mindig az aktuálisan nyitott ablakok listáját menti el, ha nincs köztük a synaptic akkor nem fog előfordulni (amúgy ez a többi sudo-t igénylő cuccra is igaz) 2. megkeresed hol tárolja, és kitörlöd Why use windows, if you have open doors... to linux...
sipiattiKöszönöm, az elsőt választottam és ezzel megoldódott, nem indul el a synaptic! (azért nem a 2-at, mert nem tudom hol kellene keresni, ja, és azt se hogy mit :) ) De végülis mindegy, remélem most már jó lesz! Köszi még egyszer! Van még egy problémám - nem tudom, ne nyissak-e ennek új topicot - a böngészőben nem tudok videot lejátszani. Végigolvastam az idevonatkozó beírásokat, de nekem elég magasak, és néha egymásnak ellentmondónak tűnnek. Vagy egyszerűen csak több megoldás van a problémára? Egyébként letöltöttem flash playert, de semmi...