Helyzetjelentés: A helyzet változatlan, de reménykedésre semmi ok. Rendes körülmények között már falhoz csaptam volna az egész instrumentumot, de érdekel a linux, ez igazi kihívás.
A javasolt letöltéseket eszközöltem, bosszankodtam mert a mirror linkek 90%-a ERROR 404-el fogadott, végül is valahonnan egy afrikai ftp-ről sikerült leszednem az ndiswrappert.
sudo apt-get install ndiswrapper-common -> rendben
sudo apt-get install ndiswrapper-utils-1.8 -> rendben
sudo apt-get install ndisgtk -> ilyen nem létezik. Hoppá! Akkor keresünk egyet. Találtam, feltettem.
ismét
sudo apt-get install ndisgtk -> ERROR: D ependency is not statisfiable: menu
a drága édesanyád!!!!
Előszedtem egy 10,10-es CD-t és arról szedtem le az ndisgtk_0.8.4-1_i386.deb -et
sudo apt-get install ndisgtk -> rendben
A bcmwl5.inf fájl már ott parkolt a gépen, csak a menűben megnyíló új menűpontból kellett installálni.
echo 'blacklist bcm43xx' | sudo tee -a /etc/modprobe.d/blacklist -> rendben
sudo ndiswrapper -i bcmwl5.inf -> rendben
sudo ndiswrapper -l -> invalid driver
Tessék? Mi ez már megint?
Vissza a systembe driverekhez, ott parkol a listán, nagy vörös plecsnivel, hogy ő inaktiv. Aktiválni meg nem lehet, mert invalid. A DELL oldaláról szedtem le.
Na mindegy, megjátszom az értetlent és folytatom tovább, mintha mi sem történt volna.
sudo apt-get install wpasupplicant -> rendben
sudo apt-get install network-manager -> rendben
sudo apt-get install network-manager-gnome -> rendben
sudo gedit -etc/network/interfaces
Új ablakban : auto lo
iface lo inet loopback
Megőrizve
sudo touch /etc/default/wpasupplicant
semmi válasz
reboot
Újraindítás után a helyzet természetesen változatlan. Internet nincs, de a linux megy mint a villám. Lehet, hogy jobb lenne, ha az újságíró barátomnak szereznék egy írógépet?