Egy ismerősöm szeretne egy céget alapítani, ezért megkért, hogy hozzak neki össze egy olyan rendszert+programokat, amiért nem kell fizetni üzleti felhasználás esetén sem.
Rendszer: -Chrunchbang Linux 10 "Statler"-ennek mi a license? használható így? Valami link kéne, vagy dokumentum, amit meg tudok neki mutatni, hogy ez az. -Igen használható.
Kiadványszerkesztő: -Scribus -ez jó
Szövegszerkesztő: -Libreoffice/openoffice -ez is jó
Képszerkesztő: -Gimp -jó
A rendszerre alapból települnek különböző kodekek (pl.flash...), ezeket is szabadon fel lehet használni egy ilyen gépen?
Számlázóprogram: -még nem választottam. Valami olyan kéne, amit az Apeh is elfogad, de nem kell/muszáj túl bonyolult.
A válaszokat köszönöm!
Bandyr
Ő... abevjava van Linuxra ugye?
Eredmény: Ezeket a Linuxokat (Ubuntu; Uhu; Debian; Chrunchbang...) fel lehet használni ingyenesen üzleti felhasználásra is a rajtuk lévő programokkal együtt, és a rá tárolóból telepíthető programoknál sem találkoztam még olyannal, amire az előző állításom nem lett volna igaz. "a linux disztrók alatt lévő kodekek
majdnem 99 százaléka open source kategóriába tartozik", tehát ezeket is fel lehet így használni "A problémát
inkább arról az oldaláról kéne megközelíteni, hogy ezekkel a kodekekkel relatíve nagy nyilvánosság előtt milyen tartalmakat szeretnél lejátszani (jogvédett ill. nem jogvédett)." Abevjava is van Linuxra (UHU-ra, rpm csomagban ás .jar csomagban), bár még nem találtam ki, hogy ezeket hogy telepítsem Debian-ra. Mindenkinek köszönöm a segítségét.