GrejozEzt copypastézd légyszíves! És a többinél is copypaste:
sudo fdisk -l
Például lemezsorrend javítása (sdb1: windowsod nem az első partíción volt eleve? :) ) működő rendszernél nem lehetséges az fdisk-el, csak live dc-ről szintén. Itt lesz kapcsolók helyes sorrendje, de inkább ott írd be a menü kiíró parancsot, a menű pedig az, hogy milyen kapcsolót használhatsz:
"m"
Szóval szerintem a helyes sorrend: "-m", "-p", "-v", "-w"
Nálad először:
Live Cd-s indítás
Terminálba lépsz
sudo fdisk /dev/sdb
... és itt jöhetnek az említett "command"-ok (parancsok): más parancsokkal nagyon ne kísérletezz (amúgy le van írva, mire jók)
A többi, hogy nem a cilinderhatáron végződik a partíció Live CD-vel és a GParted alkalmazással tudod kijavítani. Előtte mentsd le az adataidat, mert adatvesztéssel járhat!
Egyszerre egy műveletet jelölj ki, nekem csak így működött, gondolom, ramfüggő (a live a ramból fut). Vagyis, ha egy adott partícióra kattintasz (érdemes "balról jobbra" haladni ... sorban), és az "Átméretezés/ Mozgatást" választod és a téglalapon huzigálással kicsit nagyobbítasz, netán kicsinyítesz a partíción az a cilinderhatárra fog ugrani ... ha a cilinderhatárra ugrás kis négyzet be van jelölve.
Nekem is ez volt a gondom, de én most nem mentettem le az adataimat (ami, lehet nagy hiba) viszont úgy néz ki, most a cilinderhatár és a partíciók sorrendje rendben van.
üdv.