Üdv! Hp Pavilion TX1000-es notim teljesítményét szeretném teljes mértékben kihasználni, ezért váltanék át Ubuntura. A noti érintőképernyős, ez az elsődleges indok, ami miatt egyelőre Vista fut rajta. Milyen szinten támogatja az Ubuntu 7.10 az érintőképernyőket? Mennyire tudnám kihasználni a 64 bites processzor és 4GB RAM adta lehetőségeket? Láttam már youtube-on videókat, ubuntu+fejlettebb ablakkezelők, de igazából nekem az alap ablakkezelő elég lenne, ha megfelelően kezeli a képernyőmet.
touch screen Ubuntuban?
Jaj vazze te azzal a 4 Gigával mit akarsz csinálni?????? :)
torteli.balazsVista volt rajta, amiatt raktak bele 4-et, hogy a rendszert betöltés után ne csak nézegetni lehessen, hanem használni is...
phoenixHát ilyen teljesitménnyel jol menne az ubi is, azt hogy támogassa e a touch screent azt nem tom, de szerintem probáld ki live CD-vel hátha ott birsz vele kezdeni valamit.Én ilyennel nem is találkoztam még gondolom jo zsiros volt az ára..
Szia! A touchscreen működik, fel kell tenni a megfelelő drivereket: http://www.codepencil.com/index.php/installing-ubuntu-gutsy-gibbon-on-my-hp-tx1003au-laptop/ A többi lehetséges problémával kapcsolatban is ír tanácsokat! üdv: darkelf
darkelfKíválló! Köszi szépen, nagy segítség volt...gugli sem volt ennyire segítőkész! :D the Beathead
Nekem is egy TX 1000 em van csak 2 giga rammal ennyi a kulombseg. A vista iszonyat lassu amit adtak hozza, és gondoltam rakok egy ubi-t rá. Csak az a baj, hogy amikor bootol a live CD-ről akkor a boot utan fekete képernyő jön be, az md5 nem mutat hibat és mar 2 kulonbozo live CD-vel is probalkoztam. valami 5let?
roleekaCsak a beállításoknál hozzá kell írni a végéhez, hogy noapic irqpoll Bebootol a livecd, ha feltetted, utána grub menujéhez is hozzá kell írni. Egyébként az a link télleg nagyon jó és részletes. Sajna még csak az alap installon vagyok túl, mert a 3G-s netem mindig nincs belőve ubi alatt :( Közben feltettem egy XP Tablet Edition-t is, az egész jól megy, mindenhez van is driver, és jól megférnek egymás mellett ubival :) the Beathead