nyulcipoNem, félreértesz. Az Ubuntu nekem mindig a legjobb választás volt, egészen a 10.10-ig. Nem volt egyetlen Linux alapú rendszer sem, melyet ennél tovább használtam volna egyhuzamban, vagy ennyire megszerettem volna (hogy vigyünk bele egy kis természetes kötődést is). Nekem az Ubuntu, és amit képvisel egybeforrt a szabad szoftver eszményével, és ennek megfelelően nagy lelkesedéssel léptem be ide is, és segítettem az újoncokat, stb...
Többször hangoztattam sokadmagammal, hogy a Unity nem lesz jó lépés. Zlt, igazad van, nagyon sok ember szereti, és gyors is nekik a 11.04. Ennek csak örülni tudok, és sajnálom azt, hogy nálam nem így van. :S
Annyi bizonyos, hogy a 11.10-el meg fogok próbálkozni, mert lesz benne shell, és az rendben van, de az igazi akkor is a GNOME2 marad. Egyszerűen az hozza azt a mértékű funkcionalitást és sebességet, amire nekem szükségem van...ezt nézve igazad van abban (nyulcipo), hogy talán nem olyan iránt vett az Ubuntu, ami nekem jó lenne. De én csak egy vagyok a sok felhasználóból, senkit nem fog érdekelni, ha egy másik kiadást kezdek használni, mert az Ubuntu már nem megfelelő...:)