Dr. SzösziÉn most (új telepítés) a második HDD-n (amit erre szántam, különösebb témához kapcsolódó jelentősége nincs), létrehoztam egy 8 MB-os partíciót, lévén a windowsnál is így tettem (a rendszerbetöltő fájloknak), rájöttem, kicsit elcsesztem, mert 300 MB kellett volna a boot-nak, mert ezt ajánlják Debian-ra például ... ezt most hagyjuk is.
A többi particióm: az egész maradék lemez területet (80 GB HDD) kiterjesztettnek vettem, ebből / ebben alakítottam ki (GB körülbelül) először CrunchBang - "/" > 10 GB és "/home" > 5 GB, majd Ubuntu Studio "/" > 5 GB (amit később a GParteddel 10 GB-ra növeltem, mert kevés lemezterületre panaszkodott a rendszer) és "/home" 10 GB, a többi még formázatlan üres hely. Nem emlékszem, hogy logikaiak vagy elsődlegesek, a GPartedben a partíciók kialakításakor ezt nem állítottam (régebbi telepítéskor elsődlegest használtam, a liveCD-ről való telepítéskor) ... meg kéne néznem.
"Ha kitörölsz egy logikait, akkor a "számát" újra kiosztja"
Igen, erről lehetett szó az általam idézett szövegben ... nálam az lenne, ha kitörölném mondjuk a CrunchBang-et, akkor építhetném újra a GRUB-ot. Nekem igazából az a közeli cél, hogy a maradék helyre telepítsek mondjuk egy Debian Squeeze-t vagy más disztribúciót ... ezért "jön jól" a Rendszerment > a CrunchBang 9.04-nél nem tudtam kikapcsolni a saját Grub telepítést, ezért telepítettem előbb, mint az Ubuntu-t :) ... a tanulás a tudás anyja. ;)