palma lev258sudo mount /dev/sda6 /mnt sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sda Erre írta: Installation finished. No error reported. Régebbi válasz alapján futattam a terminálba, s most várja a további utasításokat, amit nem tudok.
lev258 palmaAdj ki még egy sudo update-grub utasítást (kiad valami hibát?). Aztán újraindítás, és reménykedés.
palma lev258/usr/sbin/grub-probe: error: cannot find a device for / (is /dev mounted?). ubuntu@ubuntu:~$
lev258 palmaAkkor próbáljuk ezzel a leírással: sudo mount --bind /proc /mnt/proc sudo mount --bind /dev /mnt/dev sudo mount --bind /sys /mnt/sys chroot /mnt update-grub sudo umount /mnt/sys sudo umount /mnt/dev sudo umount /mnt/proc exit sudo grub-install /dev/sda Mindezt sorban.
palma lev258chroot /mnt update-grub ezt írta: chroot : cannot change root directory to / mnt: Operation not permitted sudo umount /mnt/proc erre ezt írta: umount: /mnt/proc: not mounted most jön az exit?
lev258 palmaNem, először bírjuk hiba nélküli működésre az előzőeket. Az összes sudo mount-os gond nélkül ment? A chroot elé is tegyél egy sudo-t, ez volt a baja.
palma lev258ezt írta ki sudo-val:/usr/sbin/grub-probe: error: cannot find a device for / (is /dev mounted?) sudo mount --bind/proc /mnt/proc után i volt mondanivalója
palma lev258A linux tesztelése alatt lehet internetezni? Ha igen akkor arról kapcsolodok és prt sc-nel beillensztem válaszként, hogy lásd mi folyik a gépen.
Dr. Szöszi palmasudoSZmountSZ--bindSZ/procSZ/mnt/proc ? Elég hülyén néz ki. sudo SZ mount SZ --bind SZ /proc SZ /mnt/proc
palma palmaDsl kábelt rácsatlakoztattam erre lefagyott. Ez nem jött be. Legalább gyakorlom a gyors gépélést. :)
Kendek palmaEz komoly? Azt jelenti, hogy nincsen jogosultságod még csak belepillantani sem a könyvtárakba.
palma KendekSajnos ezt írta ki. Mellékesen a print sceen-es verzióm nem jött be ide nem tudom beilleszteni. :(