palma PhaceKöszönöm a segítséget. Én is ezt az oldalt találtam,de a 2. lépésnél elakadtam.A root-ra azt írja, hogy unknown command.
palma lev258Nem sikerült. Mikor elinditom a gépek eleve két lehetőség közül választhatok: 1. Optical Disk Drive 2. Hard Disk Drive Egyiken sem megy rögtön grub rescue.
lev258 palmaPedig olyan nincs... Optical Disk Drive a CD olvasó, ha arról boot-olsz, el kell indulnia. Windows alatt indítottad a telepítőt? Mert ebben az esetben lehet, hogy rosszul írtad ki, nem került rá a boot rész.
palma lev258Ubuntut letöltöttem a netről iso fájlként kiírtam cd-re. Bekapcsoláskor cd-ről (optical disk drive-ot választva), bocsi NAGYON kezdő vagyok.
lev258 palmaAkkor most is működnie kell. Semmi baj, nem vagyok morcos. :) Csak sokszor túl kevés az információ (nem konkrétan rád gondolok).
lev258 palmaHa már egyszer működött a CD-ről bootolás, akkor most is mennie kell. Próbálkozz! És ha sikerült, akkor a Terminálból is újra lehet tenni a Grubot, illetve majd kideríthetjük, mi a gond.
palma lev258Próbálkozok. F9-el (Boot Menü) mivel ezt dobja be amikor bekapcsolom a gépet. Egy pillanatra bejön mintha telepíteni kezdené, de aztán semmi. Grub rescue
lev258 palmaNéha van olyan, hogy billentyűleütést is kér CD-ről bootoláshoz. Bár nem tudom, hogy telepítő CD vagy BIOS függő. De mint mondtam, ha egyszer ment, most is mennie kell. Mivel az Ubuntu telepítés nem zavar be.
palma lev258A placesbe azt írja a computer alatt, hogy 54gb filesystem, 15 gb filesystem és második adat. Ezek szerint a felosztás sikerült, nem?