Kendek Dr. SzösziTeljesen mindegy, hogy lecsatolja-e kézzel újraindítás előtt a partíciókat, vagy lecsatolódnak automatikusan. Lényegében semmin sem fog változtatni az eddigiekhez képest.
Kendek doomschneiderMost komolyan. Szerinted a sudo (dash) helyett a sudo bash, a -B és --bind helyett a -o bind, a plusz umount, és reboot helyetti shutdown -r now miben jobb vagy több az eddig elvégeztetett műveletekhez képest.
palma palmaHa ez nem jön be próbáljan újra telepíteni? Mi az esély arra, hogy a régi linux helyére/ rá telepíti az úját. A teszt verzió alatt nem lehet törölni a régit?
palma doomschneiderubuntu@ubuntu:~$ sudo update-grub2 /usr/sbin/grub-probe: error: cannot find a device for / (is /dev mounted?). ubuntu@ubuntu:~$
fradi81 palmaIdőben jobban jársz berakod a cd-t, telepítés Windows mellé. Lehet lesz egy működő grubod. Aztán majd ha lesz időd megtanulod hogy kell particionálni meg a többit, de addig így is jó.
palma fradi81Nem szeretném szétcincálni a gépet. Már az is jó lenne ha nem lenne linux rajta s maradjon a win7.
doomschneider palmatelepitsd újra vagy esetleg megpróbálhatod ezt is: http://szamitastechnika-eger.hu/blog/ubuntu/grub2-helyreallitasa-ubuntu-1004-ben
palma doomschneiderElőtte nem kéne tesztet futtatni a telepítő lemezen, ahogy láttam van ilyen menü pont, lehet hogy a cd-vel van a gond, nem?
palma palmaNagy valószínűséggel a 11.04-et telepítettem, beraktam a lemez és ellenőrzést futtatam rajra TALÁLT EGY HIBÁT :( Mindjárt megnézem!
palma doomschneidertényleg nincs hiba az nem lehet hogy összecseréltem a cd-et mivel két linux cd van két külömböző vezrió és esetleg összecseréltem? Lehetek ennyire lökött? Az egyik 11.04 a másik 10.04. Hogyan deríthetem ki melyiket telepítettem?