Kendek palmaexit sudo mount -B /dev /mnt/dev sudo chroot /mnt grub-install /dev/sda update-grub exit sudo reboot
lev258 KendekTeljesen jogos. Köszi a helyreigazítást. Régebben egy másik leírást követtem (kicsit egyszerűbb volt), de azt nem találtam.
Kimarite Dr. Szöszihttp://edahellocircle.homestead.com/toungetwistersthought.html http://edamonthlyhandouts.homestead.com/songindex.html A gyerekdalok azok szuperek :)
Kendek palmaAz exit parancs a chrootból léptet ki mindkét esetben. Ha már nem vagy benne, akkor nem kell kiadnod az elején.
lev258 palmaÍrd be a parancsokat sorban, mindegyik után Enter. Az első exit kiléptet a chrootból a hiányzó parancs miatt.
palma lev258grub-install /dev/sda ez után installált valamiket. Installation finished. No error reported. root@ubuntu:/# folytassam?
palma lev258reboot-os művelet után fekete ablak egy csomó sor benne end-request és kidobta a lemezt, így kell lennie?
Kendek palmaÍgy. Újraindul a gép ha megnyomod az Enter billentyűt, és kiderül, hogy működik-e a rendszerbetöltés.
lev258 palma:( Pedig gondolom rendben megcsinált mindent. A többiektől kérdem, esetleg térjünk vissza a legelejére, grub-rescue parancsok?
lev258 palmaAkkor próbáld meg az első hozzászólás leírását követni. Kérdezz bátran, és figyelj, ne írj el semmit, ne hagyj ki szóközt.
Kendek lev258Mondjuk őszintén szólva én gondoltam, hogy nem lesz jó, hiszen a telepítő egyszer ezt már végigcsinálta. :-)
palma lev258Köszönöm az eddigi segítséget, sajnos most dolgozni kell mennem, remélem később, amikor visszatérünk rá megoldódik.
lev258 KendekIgen, de már olvastam olyat korábban, hogy Win7-nél nem ment fel rendesen a Grub és újratelepítés megoldotta. Sajnos itt nem ez a helyzet.
Kendek lev258Hát, egyik helyen olvastam, hogy nagyon örültek a következő megoldásnak, nekik működött: sudo mount /dev/sda6 /mnt sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sda Ez is egy módszer, egy próbát megérhet.
palma lev258Körülnéztem a gépen és az találtam, hogy a 15gb-os linux file systemben a root és a lost+found mappa jobb alsó sarkában x jel. Ez mire utal?