EPSON Aculaser M1200 telepítése Ubuntu 11.04-re
lev258Teljesen elölről kezdtem és ez lett: ./configure --prefix=/usr checking for gcc... no checking for cc... no checking for cc... no checking for cl... no configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH See `config.log' for more details. Ellenben most van config.log-om: This file contains any messages produced by compilers while running configure, to aid debugging if configure makes a mistake. It was created by configure, which was generated by GNU Autoconf 2.59. Invocation command line was $ ./configure --prefix=/usr ## --------- ## ## Platform. ## ## --------- ## hostname = Alii-PC uname -m = x86_64 uname -r = 3.11.0-12-generic uname -s = Linux uname -v = #19-Ubuntu SMP Wed Oct 9 16:20:46 UTC 2013 /usr/bin/uname -p = unknown /bin/uname -X = unknown /bin/arch = unknown /usr/bin/arch -k = unknown /usr/convex/getsysinfo = unknown hostinfo = unknown /bin/machine = unknown /usr/bin/oslevel = unknown /bin/universe = unknown PATH: /usr/local/sbin PATH: /usr/local/bin PATH: /usr/sbin PATH: /usr/bin PATH: /sbin PATH: /bin PATH: /usr/games PATH: /usr/local/games ## ----------- ## ## Core tests. ## ## ----------- ## configure:1307: checking for gcc configure:1336: result: no configure:1387: checking for cc configure:1416: result: no configure:1429: checking for cc configure:1475: result: no configure:1528: checking for cl configure:1557: result: no configure:1571: error: no acceptable C compiler found in $PATH See `config.log' for more details. ## ---------------- ## ## Cache variables. ## ## ---------------- ## ac_cv_env_CC_set= ac_cv_env_CC_value= ac_cv_env_CFLAGS_set= ac_cv_env_CFLAGS_value= ac_cv_env_CPPFLAGS_set= ac_cv_env_CPPFLAGS_value= ac_cv_env_LDFLAGS_set= ac_cv_env_LDFLAGS_value= ac_cv_env_build_alias_set= ac_cv_env_build_alias_value= ac_cv_env_host_alias_set= ac_cv_env_host_alias_value= ac_cv_env_target_alias_set= ac_cv_env_target_alias_value= ## ----------------- ## ## Output variables. ## ## ----------------- ## BID_EXTRA_OBJS='' CC='' CFLAGS='' CPPFLAGS='' DEFS='' ECHO_C='' ECHO_N='-n' ECHO_T='' EXEEXT='' HAVE_KERNEL_1284='' HAVE_KERNEL_USB_DEVICE='' HAVE_LIBIEEE1284='' HAVE_LIBUSB='' HAVE_NULLTRANS='' IJS_VERSION='0.35' INSTALL_DATA='' INSTALL_PROGRAM='' INSTALL_SCRIPT='' KUSB_EXTRA_OBJS='' LDFLAGS='' LIBIEEE1284_EXTRA_BINS='' LIBIEEE1284_EXTRA_DEPS='' LIBIEEE1284_EXTRA_LDLIBS='' LIBIEEE1284_EXTRA_LDPATH='' LIBIEEE1284_EXTRA_OBJS='' LIBOBJS='' LIBS='' LIBUSB_EXTRA_BINS='' LIBUSB_EXTRA_DEPS='' LIBUSB_EXTRA_LDLIBS='' LIBUSB_EXTRA_LDPATH='' LIBUSB_EXTRA_OBJS='' LTLIBOBJS='' NULLTRANS_EXTRA_OBJS='' OBJEXT='' PACKAGE_BUGREPORT='' PACKAGE_NAME='' PACKAGE_STRING='' PACKAGE_TARNAME='' PACKAGE_VERSION='' PATH_SEPARATOR=':' RANLIB='' SHELL='/bin/bash' SOLARIS_EXTRA_LDLIBS='' ac_ct_CC='' ac_ct_RANLIB='' bindir='${exec_prefix}/bin' build_alias='' datadir='${prefix}/share' exec_prefix='NONE' host_alias='' includedir='${prefix}/include' infodir='${prefix}/info' libdir='${exec_prefix}/lib' libexecdir='${exec_prefix}/libexec' localstatedir='${prefix}/var' mandir='${prefix}/man' oldincludedir='/usr/include' prefix='/usr' program_transform_name='s,x,x,' sbindir='${exec_prefix}/sbin' sharedstatedir='${prefix}/com' sysconfdir='${prefix}/etc' target_alias='' ## ----------- ## ## confdefs.h. ## ## ----------- ## #define PACKAGE_BUGREPORT "" #define PACKAGE_NAME "" #define PACKAGE_STRING "" #define PACKAGE_TARNAME "" #define PACKAGE_VERSION "" configure: exit 1
lev258sudo apt-get install GCC Csomaglisták olvasása... Kész Függőségi fa építése Állapotinformációk olvasása... Kész Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki lett mozdítva az Incoming-ból. Az alábbi információk segíthetnek megoldani a problémát: Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak: gcc : Függ ettől: gcc-4.8 (>= 4.8.1-4~) de az nincs telepítésre megjelölve E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.
Sziasztok. A fent említett problémával állok szemben én is, annyi, hogy én Lubuntu 16.04 live-ra próbálnám telepíteni. A leírás alapján csinálom, működik is minden igaz a GCC uninstall illetve install után, a SUDO MAKE INSTALL -ig. Ott megáll nem telepít semmit hibát ír ki. Valami ötlet? Előre is köszi.
Edelweiss86"live-ra próbálnám telepíteni" Ugye tudod, hogy újraindítás után kezdheted elölről?
Edelweiss86Szia! http://ubuntu.hu/node/39665 *Szerk: Elsőre csak a fenti linkre emlékeztem. Anyukámnál van használatban ez a nyomtató, két egymást követő Xubuntu LTS van egymás mellett a gépén. Az ilyen eszközmeghajtók vagy/és a tudomány, aminek segítségével sikerült működésre bírni őket külön helyre vannak nálam elmentve. Megnéztem, hogy ezzel mi a helyzet és találtam egy tömörített könyvtárat. Feltöltöttem neked a Dropboxba, ebben benne van minden, aminek segítségével én a 12.04 utáni valamelyik LTS Xubuntun zöld ágra vergődtem vele. Tessék: https://www.dropbox.com/s/p0tavmjlzkplfxm/Nyomtat%C3%B3%20Epson-ACL-M1200.tar.gz?dl=0 Remélem neked is beválik!
Edelweiss86„Ott megáll nem telepít semmit hibát ír ki.” Hogy kell ezt érteni? Ott megáll. Nem telepít semmit, hibát ír ki. Így? Mutasd, mit ír ki! (Sőt mutathatnád az egész folyamatot is. https://paste.ubuntu.com/)
Edelweiss86Nekimentem egy Lubuntu 16.04 Live alól. Már a gcc-nek is volt függőség-hiánya, úgy kellett vadásznom hozzá. Persze ez kevés lett. lubuntu@lubuntu:~/Letöltések/Nyomtató Epson-ACL-M1200/epsoneplijs-0.4.1$ sudo make install sudo: make: command not found Kellett még egy build-essential is és annak is akadtak hiányzó függőségei. Miután azokat is felhajtottam, a végeredmény: lubuntu@lubuntu:~/Letöltések/Nyomtató Epson-ACL-M1200/epsoneplijs-0.4.1$ sudo make install /usr/bin/install -c ijs_server_epsonepl -c /usr/bin/ijs_server_epsonepl lubuntu@lubuntu:~/Letöltések/Nyomtató Epson-ACL-M1200/epsoneplijs-0.4.1$ A nyomtató persze nincs kéznél, úgyhogy eddig jutottam. Sok műhó, pláne, ha nem perzisztens az a live.
Edelweiss86Szóval kicsit továbbra is csóválom a fejem, amiért 16.04 live alól akarod használni a nyomtatót, de ha már így van, akkor egy pendrive-ra rakd ki amit feltettem neked a Dropboxba, és szerintem tedd mellé a hiányolt függősségeket. Még azt sem írtad meg, hogy 32 (i386) vagy 64 bites (amd64) rendszerrel próbálkozol, úgyhogy mindkettőre adok linket, válaszd ki, amelyik neked kell. A gcc telepítéséhez szükséges a linux-libc-dev. amd64: http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/l/linux/linux-libc-dev_4.4.0-141.167_amd64.deb i386: http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/l/linux/linux-libc-dev_4.4.0-141.167_i386.deb A build-essential telepítéséhez elengedhetetlen a libdpkg-perl, http://mirrors.kernel.org/ubuntu/pool/main/d/dpkg/libdpkg-perl_1.18.4ubuntu1_all.deb és a dpkg-dev http://mirrors.kernel.org/ubuntu/pool/main/d/dpkg/dpkg-dev_1.18.4ubuntu1_all.deb Először a függőségeket tedd fel GDebivel, aztán jöhet akár terminálból a gcc és a build-essential. sudo apt install gcc build-essential Utána be kell lépned a epsoneplijs-0.4.1 könyvtárba és ott kiadni a ./configure --prefix=/usr sudo make install utasításokat. Ha rendben lefutott, akkor most csatlakoztasd a számítógéphez a nyomtatót és kapcsold be. Rendszereszközök/ Nyomtatók (Printers) és kövesd a mellékelt leírás utasításait…
csuhas32Köszönöm szépen az eddigi segítségeket, holnap 24 órázom a melóhelyen, de szombaton ismét neki ugrok a leírtak alapján de akkor már nem live módban hanem telepített lubuntu alól. Am lubuntu-16.04.3-desktop-i386.iso ez alól próbáltam.
Edelweiss86-i386.iso ez azért nem mindegy.