sandsÉn is elkezdtem játszani a melegben, körülbelül 25 és 30 fok között lehetett a szobában. Nagyon pörgött a venti, ezért úgy gondoltam ránézek arra a hőmérőre. 90 fokos volt a processzor hőmérséklete(najó bevallom kicsit túloztam, mert csak 89 :) ). Na mondom, akkor gyorsan kikikapcsolom az ámítógépemet, még a levesemet is feltettem melegíteni a rá, mert a külseje sem volt semmi :) Amiután a melagítéssel gázt is tudtam megspórolni, azután elkezdtem nézegetni a hőmérsékleteket és mindig nyolcvan fok környékén volt. Kipucoltam..., de semmi változás, azaz alig-alig valami, a tetején még mindig rántottát lehetett sütni. Itt jött be az UHU Linux a képbe, valamiért ezen tök hideg marad a külseje, de az okát még nem tudom. Azt már tesztelgettem, hogyha 5%-on megy a processzor, akkor szépen lassan felhevül (de egy idő után itt is elkezdi hűteni magát, csak szerintem egy kicsit későn), ha pedig nagyon jár, akkor a venti gyorsabb módba kapcsolása miatt nem melegszik. Körülbelül 2-2,5 óra után az 5%-os használat mellett eléggé felmelegedett, majd visszaraktam 0%-ra és fél óra alatt kihűlt. Kubuntunál a Kwin mindig csinált egy kis terhelést, tehát valószínűleg ettől is melegedhetett, de nem hiszem, hogy csak ettől, mert ott 15-20 perc alatt totál fel tudott melegedni az egész gépház külseje is.
Olvastam, hogy felfedeztek a Linux kernelében valami olyan hibát, amitől jobban melegedik a gép és ugye ettől több áramot is fogyaszt. A javítás után elvileg ez kb. 30%-al fog esni (azért gondfolom ez is valami feltuningolt hír). Nem tudom, hogy ebből mi igaz, de talán segíthetne is a bajamon. Bár most egészen beleszerettem az UHU-ba.
Nem tudja valaki, hogy az miért van a pulseaudionál, hogyha 5.1-es csatornára van állítva, akkor állandóan 5%-on terheli a processzort? Egyébként stereoban pedig nem dolgozik alaphelyzetben, de most üresjáraton is folyamatosan ezt csinálja.