Dr. SzösziSziasztok!
Sudo-ként voltam a terminálban. A lelövés pedig a terminal kikapcsolását jelenti.
Azóta egy s más történt.
- SD kártyára történő telepítés során (ha Grubot is oda teszem) nem tud elindulni az OS. A konkrét hibaüzenetet nem írtam fel, de nem talál valamilyen fájlokat (mindezt sok gondolkodás után a . A furcsa az volt, hogy valamilyen guid-ot tartalmazott az útvonal, az meg általában változó útvonalak esetében szokták használni. Mindegy is.
- A live usb nem indul el, ha (bármilyen) sd kártya bent van. A hibaüzenet után menve a neten találtam olyat aki szintén így járt. A megoldás = bootoláskor ne legyen bent sd kártya.
- Ha liveként telepítem a rendszert az sd kártyára, úgy fenti ok miatt nem képes elindulni.
Nem volt más választásom, váltani kellett a koncepcion. Nem lehetett az SD kártyát rendszer telepítésre felhasználni.
- Win XP kuka. (Ezen a gépen úgy is baromi lassú volt)
- Netbook Edition felejtős (4 Gb -ot ír, hogy kell neki)
- Lubuntu előkerül :) (Itt 2 Gb-is elég ;D)
Lubuntu szépen fel is ment és jól is működik. Már csak a következő problémáim vannak:
- A 4 Gb sd kártyát sehogy sem tudom értelmesen működésre bírni. Ha 2 Gb-os at rakom be rögtön jelentkezik, hogy mit talált és megnyitom-e fájl kezelővel, de a 4 gb sd-nél nem. Gparteddel (aminek kb 15-20 perc amíg felismeri, már ha van türelmem kivárni) leformáztam már (fat32-re) de így sincs semmi változás. Nem tudom mi lehet. Lehet, hogy beszart a kártya? Hogy lehet ezt ellenőrízni?
- Wifi csatlakozás során valamiféle kulcstartót kért, és most minden elindulás után ezt újra bekérni (nem a wifinek a kódját azon kívül) Hogy lehetne megadni, hogy csak a wifi kódot kérje?
- A netbooknak 800x480-as felbontása van ami nem valami erős. Egy csomó beállító képernyő túl log ezen és így kilóg a képernyőből egy-egy részük, jellemzően a funkció gombok. Erre nincs valami trükk, hogy elérjem ezeket a gombokat? (Scroll automatikusan nem jelenik meg)