ÉN most egy ideig kde-ztem de vissza fogok térni a gnome-ra igaz ez lassúbb de legalább érzékeli a cd-t usb-t stb. a menü nekem is jobban teccik gnome-ban, a kinézetet itt egyszerűbb kezelni. Csak a gyorssasága tetszik a kde-ben.
Ubuntu, Kubuntu vagy Xubuntu (GNOME, KDE vagy Xfce)?
oslinerCsinálj nekem Gnome-ban olyan feladatlistát a panelon, ami ha kell 2-3 sorban jeleníti meg az ablakokat. A menüből van hozzá vagy 3-4 féle (alap, tasty menu, kbfx, kickoff), érdemes kipróbálni őket, nekem pl kickoff jön be (64bites verzió sajnos csak KDE4-hez van - habár ez nekem most nem probléma) A plasma desklet-kezelése simán lekőrözi a gdesklets-et, és nem is eszi meg a gépet pillanatok alatt. A kcontroll is nagyon okos dolog, nem kell a menüt 20x végignézni, mire megtalálok valamit, elég csak beírni az első pár karakterét a felül lévő keresőmezőbe. Gnome előnye jelenleg főleg az, hogy jól megvana compizzal, míg a KDE alatt alaposan meg tudnak keveredni az asztalok/munkaterületek.
bibokaEzt a feladatlistas dolgot annyira nem ertem mutasson mar valaki egy scrshotot! gDesklets szerintem is kuka, eleve gagyi az egesz, en a screenleteket szeretem, azok valahogy jpbban utnek. Mi ez a plasma amirol mindig beszeltek most? menuket ki lehet probalni a live cd-n? akkor most kiprobalom! :) controlcenter meg jah joh, de csak az elejen mikor sokat buheral az ember hogy testreszabja a gepet, utanna nem egy surun elokerulo dolog. legalabbis reg rossz ha igen. mindenestre orulok hogy vegre tudtal konkretumokat mondani, ki is probalom oket.
Mivel a Firefox, Thunderbird, Eclipse, GIMP és még egy pár progi, aminek nincs igazán nekem megfelelő KDE-s megfelelője GTK alapú, így inkább a GNOME-ot használom.