Attila55Ugyanezt bármelyik felületre el lehet mondani. Hozzáállás kérdése az egész. Ha én azt mondom, hogy nem szánok időt rá (1-2 hét, mivel annó a gnome2 megszokásához sem fél óra kellett a win után), akkor nem szarozom le a felületet, hiszen akkor nem tudok objektív véleményt nyilvánítani róla.
Én is küzdöttem a gnome2-vel, amikor minden második úrjaindítás után véletlenszerűen rendezte át a panelok ikonjait...
No persze más hibái is voltak, mint ahogy az újaknak is vannak. Szerintem egyik új felület sem szar. Legalábbis eléggé merész egy fél éves felületről kijelenteni, hogy rosszabb lenne mint a 8-9 éves gnome2 volt. Mindegyik éppen fejlődésben van. Majd ha 1 év múlva nem javulnak semmit, akkor már gond lesz.
Persze én tényleg próbálgatom a felületeket élesben: Gnome 2 (Ubuntu 11.04), Unity (Ubuntu 11.04, 11.10), Gnome Shell (Arch), KDE 4 (Arch), XFCE (Arch).
Használhatóság tekintetében a Unity meg a Gnome Shell nagyjából egy szinten jár, viszont a megjelenésben a Unity körökkel veri a GS-t, mellesleg a Unity gyorsabb is (nálam). KDE4 most egyre szimpatikusabbá válik számomra, nagyon szép, gyors, és könnyen, részletesen beállítható felület. XFCE-t kevesebbet használom, tetszik az hogy a gnome2-re hasonlító klasszikus megjelenése van.