norbiieeeAz Arch a megjavított másik gépre kéne esetleg (néha vannak a jelenlegi gépen gondok /most valószínű hardverhiba, DVD író, esetleg - remélem, nem - alaplap, amúgy: 2200+ AMD Sempron, AsRock alaplap, ATI AGP-s 128MB-os kártya, kétszer 1GB-os japán, új RAM), azt használhatom biztonsági tartaléknak is... javításig - de nem lesz soká - persze elolvasok (értelmezek) pár ~2006-os könyvet a linux-ról :) : persze kell billentyűzet is, egér ... . nVidia MX440-es (64MB-os) videókártyám nekem is van :) .
Anyukád elég türelmes lehet ... .
Volt egy Dell Optiplex-em (200MHz), azon tanultam, .. sajnos a kivett DVD író helyén belemászott egy egércsalád :) és befészkelt (WC-t is benn alakítottak ki, az alaplapon .. de már elhaláloztak), kertes házban lakom. Ezt már régen megszerettem volna amolyan orosz típusú "laptopnak" csinálni, mint mobilban az ericson197 :) (háza megvan), egy lapmonitorral ... akku nélkül persze, mert a szünetmentes tápegységes elég drágák és a bekötéshez sem értek, legalábbis ilyen szinten. Jó néha nemcsak a rendszert barkácsolni. :)
A QT fejlesztői környezet nem rossz, sőt kifejezetten jókat tapasztaltam, bár én inkább távolodom a Windows-tól (állítólag arra hasonlít legjobban a KDE) ... még nem tudom pontosan,milyen grafikai környezet tetszik igazán :) , a gnome2 van most debian squeeze-n (mindkettőnek van előnye - hátránya, főképpen filozófiája), de az egészen "menümentes" OpenBox is tetszik - most csak annyit tudok mondani, a következő befektetések között biztosan lesz egy erősebb AGP-s kártya, ja és kéne PCI-E-s asztali gépet is venni, azzal is tudnék mit kezdeni.
A 10.04 nagyon jól sikerült, nálam Ubuntu Studio-ként van telepítve realtime kernellel, még egy kicsit várok és a Debian Wheezy-t is kipróbálom, csak a fene enné meg ezt a DVD író hibát ... hardveres szerintem, mint említettem ("mert" egyik rendszeren sem megy). Egész jól elszórakozik a linux-on az ember, miközben rengeteget tanul. :-)