HatomiNincs különbség. :)
Mindkét operációs rendszeren simán kiírod adatként ... biteket ír a linux is.
A kódolás kiderítésére ajánlom a Mediainfo szoftvert, mert valami más gond lehet, nem az író szoftver. Divx, xvid ... a tömörített videófájlok közismert nevei, az avi egy általános konténer.
Telepítése terminálban:
sudo apt-get install mediainfo mediainfo-gui libmediainfo0
Vagy megkeresed a synapticban és GUI-val (grafikus felület), függőségekkel telepíted, máskor is jól jöhet.
Nekem ezek vannak Lucid-on >>>
... a címet benéztem, avit írtál, nem DVD formátumot, jaja ... és a GnomeBaker megnyitásánál is elnéztem, hogy "adat DVD" :) - nem mindennap csinálom mostanában. Elnézésed.
Nincs több tippem, próbálkozz a Brasero-val (hasonlóan író szoftver a GnomeBakerhez) vagy a DeVeDe-vel. De ha biteket írsz - Adat DVD, akkor nem a "linux"-al van baj, a bitek nem használnak kódolást: bitről bitre pontosan felírja neked a Gnomebaker a videófájlokat, azaz nem kódol semmit ... arra semmi szükség nincs, mert minden átkódolás minőségvesztéssel jár.
Ezek lehetnek még a hibalehetőségek:
- túl hosszú fájlnév (8 karaktert próbálj)
- linux karakterkódolás (erre megoldás a fájlnevek ékezetek nélkülire és legfeljebb 8 karakteres névre módosítása)
Mindkettőre van megoldás, például arra, hogy a linux más karakterkódolást ("betű" kódolás) használ és ez nem az ő hibája. A "rossz" karakterkódolás az, amikor a böngészőben a szövegben nem betűk, hanem ákom-bákom szöveg jelenik meg - néhol, és ezt nem tolerálja az asztalid. Nézd meg a már megírt DVD-t (GnomeBaker) windows-on, a fájlneveket, ugyanaz lesz a nevük?