Üdv!
Hát nem tudom, hogy egyeseknek hogy lehet ennyi baja a bétával, mert nekem nincs vele bajom. Ubuntu 11.04 (64bit) alatt futtatott VirtualBox-ba feltettem a Beta1 (64bit)-est. Install simán és elsőre lefut, rendszer stabilan működik. Még első indításkor a VirtualBox DKMS modulokat is feltette, mint hardveres drivert.
Mivel béta, így érthető, hogy itt-ott vannak benne bug-ok, de nekem még nem sikerült olyan bug-ot találnom, ami a rendszer egészére hatással lett volna. Az meg hogy a nyelvi fájlok felemások, meg hogy néha dob egy hibát egy-egy alkalmazásra, az még nem lehet indok rá, hogy leírják egyesek az új (még erősen devel státuszú) rendszert.
Amúgy meg a Unity-től feláll a hátamon a nem létező szőr... A Dash-tól meg aztán főleg. Én a "klasszikus" nézetben használom a 11.04-emet, és most kezdtem el tesztelni a 11.10-et. Első dolgom lesz megszabadulni a Unity kinézetétől. Ha nem lehet egyszerűen, akkor majd parancssorból Gnome fel, 'oszt kész.
De a lényeg, hogy annak ellenére, hogy nem jön be nekem (se) a Unity, attól még nem mondok rosszat magáról az Ubuntu-ról. Mert ugye mindenki azzal kezdi egy OS-nél, hogy személyre szabja, és ez nálam a klasszikus menünket jelenti (elsősorban). :-)
Szóval kedves "egyesek"! Ne a Unity miatt vélekedjetek a 11.10-ről, és még csak ne is az itt-ott előforduló bug-ok miatt (béta!!!), hanem tessék magáról a rendszerről véleményt alkotni. Nekem például az a véleményem, hogy nem nézve a Unity-s marhaságokat, egész jó rendszer lesz belőle. Nekem valamiért sokkal gyorsabbnak tűnik, mint a 11.04, pontosabban VirtualBox-ban is ugyan olyan gyors, mint a mögötte lévő natív 11.04. s ez nekem eddig nagyon meggyőzőnek tűnik.
U.I.: Bocs a hosszú post-ért. :-)