Végülis te tudod. Tény, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát. Ugyanakkor lehet, hogy én vagyok szerencsés, de amikor céges gépet kellett venni, akkor engem is megkérdeztek a felöl, hogy milyet szeretnék. Én pedig azt mondtam, hogy linux kompatibiliset. Mi több, még a disztrot is megválaszthattam. (Igaz, ennek a munkáltató szempontjából vajmi csekély jelentősége van, mert leginkább én tartom karban a saját gépem, és talán jobb is, ha mások nem nyúlkálnak bele.)
Másfelől pedig néha nekem is szükségem van Redmond féle szoftverekre, de sajnos meglehetősen flusztrál, ha ezekkel kell dolgoznom. Így ezek a progik száműzve lettek egy VBoxos XP-be. Több év linuxozás után egyszerűen nehéz elviselni, ha egy program hülyének néz, nem hagyja kibontakozni a kreativitásom, keretek közé akar szorítani, és mindenféle sablonos dolgokat akar rám kényszeríteni.
Tudom, hogy sok emberke csak használni szeretné a gépét és ez nem mindig sikerül linux disztribekkel megvalósítani hw kompatibilitási/drájver hibák miatt. Ettől függetlenül sztem ha ennyi évet linuxoztál, akkor előbb-utóbb visszatalálsz ide. Ez egy olyan függőség, amely ha egyszer rákaptál, akkor meglehetősen nehezen gyógyítható :) Véleményem szerint egyszercsak szűk lesz a kabát a kirakati ablakokban, és hamarosan viszont látunk téged itt a fórumon :) De ha mégsem, akkor is kinéztél azon a bizonyos ablakokon túlra és tudni fogod, hogy azért van élet azon kívül is! :)