adam90az opensuse olyan mint a windows ami elol elvan zarva az internet es csak 1 program van ra telepitve,na az ilyen windows stabil es szepen megy.
egy kicsit viszont bonyolultabb a a net beallitas mint ubuntuban ha wifis. en csak a 11.3 ban tudtam mukodesre birni,de a 11.4 ben mar nem.de ez felirhato nekem is hibanak,mert esetleg nem jol csinaltam valamit.
Van live cd es ha azon sikerul beallitanod akkor ok.
Van egyfajta szoftver kozpont,hozza kell adni nehany telepitesi forrast hogy nagyobb legyen a program valasztek de ezeket csak be kell pipalni.
Vigyazni kell az ntfs particioval viszont,telepitesnel magatol felcsatolja,de nem kell neki engedni,mert aztan csak root dolgozhat azzal a partival. Fel kell telepiteni az ntfs config-ot aztan kijelentkeze es bejelentkezel root felhasznaloval a jelszo az a tied majd elinditod az ntfs progit es bemontolod vele kedved szerint,eztan mar nem keri a root jelszavat mikor irsogalsz a partin.
video driver startbol van,frissitesek is jovogetnek szepen.
gyorsan megnyit programokat,
ami fontos hogy sok program nem indul el telepites utan vagy esetleg nem lesz mukodokepes csak restart utan es ha akkor sem akkor belepsz a szoftver hozzaadas eltavolitasba es rogton felmutatja amit meg kell telepisen ahoz hogy az elozoleg telepitett progik mukodjenek,neked csak meg kell nyomd az alkalmaz gombot.
Roviden enyit ha konkret segitseg kell akkor szolj es segitek ha tudok.
"Nem nehezebb a telepítése?"
Attol fugg mid van a gepedben,hany particio peldaul es milyenek.
Semmi sem nehez ha tudjuk hogy kell csinalni.
Ott is a kezi particio beallitast kell valasztani,ha a te akaratodat akarod a gepre varni.
aztan megjelennek a particiok
ramesz az egyikre es; alul lesz hogy ;
szerkesztes
es itt beallitod hogy milyen gyoker legyen
aztan milyen file rendszer ( ext 3 vagy 4 )
aztan a tovabb es aztan befejezes
aztan ujbol kezded az egeszet egy masik particioval azt is beallitod.
Ha komolyan gondolod a telepiteset akkor csinalok egy videot hogy hogyan kell ,hang nelkul.de mindent felcsatolok ahogy egy ilyen telepitesnel lenni szokott.
de elotte a netet probald ki hogy megy e.
megprobalok egy videot csinalni a net wifis beallitasara ha erdekel a dolog szolj.