A történet kb 2009ben kezdődött. véletlenül egy Ubuntus oldalra tévedtem. megtetszett a kinézete először, aztán utána is olvasgattam. Letöltöttem, felraktam az xp-m mellé, de úgy már nem tetszett annyira. semmi hasonlóság... nem értettem mi miért hol, hogyan. kb egy hétig használtam, majd letöröltem. azóta a windows megszívatott párszor, nem részletezném, driverekkel, stb. nemrég, kb 3hónapja vettem egy Notebook- ot. alapból valamiféle linux volt rajta. lesikáltam, win7 dvd bele, felrak. minden oké, kivéve a vga drivert. egyszerűen nem akarta felrakni. megelégeltem, letöltöttem az ubuntu 10.10es változatát. nagy meglepetésemre mindent egyből felismert, tökéletesen működik is. 3hónapja használom nagyon nagy örömmel. c(: . Nemértem hogy eddig hogy élhettem így, ilyen kötöttségekkel amit a windows ad. nemértem. visszagondolva általános iskolába, 3. osztályban volt először "számítástechnika" óránk. akkor tanultuk a számítógépek fejlődéstörténetét. ott meg sem említették hogy a windowson kívül van más is. Talán nem csak bennem van ez az érzés hogy milyen jó lett volna már akkor is ezzel a csodálatos rendszerrel ismerkedni. Szerintem nem késő még nekikezdeni a dolognak. gyors, megbízható, egyszerű, és jobb. Ezentúl rá sem gondolok a windowsra, van még itthon 2 gép, mindegyiken windows xp fut. Édesanyámék már kicsit idősebbek, ők nem akarnak váltani. húgom használta sokáig az ubuntut, barátja gépén. ő is mesélt róla hogy gyors, stabil, stb. de akkor még én is ragaszkodtam a berögződésekhez. őnála is valószínű lesz ubuntu. :) . baráti körömben is megtért egy- két ember, letörölték a win-t , és náluk is ubuntu ketyeg azóta. Köszönöm hogy elolvastátok ezt a hirtelen reggeli szösszenetemet.