XerixTökmindegy, hogy egy program mennyire szép, felhasználóbarát, ha nem tudom vele azt csinálni amit Én szeretnék. És az előbb említett két dolog is relatív. Valaki egy csupa Openbox környezetben elvan, és mondjuk rtorrent-el torrentezik, mert nem olyanok az igényei, a másik pedig remekül van dokumentálva.
"jó tudom Linuxon nincsenek vírusok meg férgek , de ez van , ezzel együtt kell élni , erre vannak nagyszerű fizetős , vagy akár INGYENES ! szoftverek ..."
Ezzel sajnos akkor sem tudnék egyetérteni, ha kényszerítenének, vagy milliókat adnának nekem. NEM KELL együttélni vele! Nesze semmi fogd meg jól alapon nyomják a kezedbe a Windows-t, az emberek meg mást sem tudnak tenni, megszokták és azt hiszik, hogy az mindennapos, hogy vírusírtó kell, meg anti-spyware, meg ilyen-olyan védő program. Azért a "néhány" óra fejlesztésért, és kidobott pénzért elvárná az ember, hogy az operációs rendszer segítse a felhasználót ne pedig akadályozza azt, segítse az ember biztonságát (sajnos a GNU/Linux-nál pedig túlzott biztonságba képes ringatni az embert néha).
Játékok: igényfüggő, garantált, hogy a világon számítógépet használók fele sem játszik.
"mindennek sokkal jobb a támogatottsága és ha veszek új videókártyát akkor kb hármat kell kattintanom a driver telepítéséhez ..."
A támogatottság is folyékony dolog. Igen, több hardver támogat, illetve fogalmazzunk úgy, hogy több drivert írnak Windows-ra, amin sajnos a disztrók készítő nem sokat tudnak változtatni, ha csak ki nem adnak a hardverhez dokumentációt, és a hozzáértők nem írnak hozzá nyílt drivert, amit könnyebben karban lehet tartani/fejleszteni. (pl. ott az Ati, aminek a nyílt forrású driverei szépen fejlődnek, ellentétben az nvidiával, akik belátható időn belül nem fogják megnyitni a cuccaikat, és arra sem hajlandók egy ideje, hogy javítsanak a KDE 4-es bugjukun.)
Továbbá Windows alatt is le kell töltened a driver-t a grafikus kártyához, mert a kapott cd-n lévő driver általában régebbi ugye.
Én nem a Wine nyakába varnám a dolgot, az elmúlt 10 évben nagyszerű munkát végeztek. Visszafejtettek dolgokat, alkalmazták azt egy teljesen másik rendszerre (egyik fejlesztőtől hallottam, hogy bizony a Windows egy nagy rakás barna trutyi - és ha jól emlékszem még kicsit erősebb kifejezést is használt ennél). A célalkalmazások viszont hiányoznak, ami szerintem jórészt abból fakad, hogy nincsen igény a felhasználók között, így senki nem is készít ilyesmiket (vagy vannak zárt alkalmazások, mint pl. a Hollywood-i mozis programok).
"Ezért sajnos arra hogy mindenki a Földkerekén Linuxot használjon , még várni kell párszáz évet .. "
Szvsz ezt nem is lehet elvárni, és nem hiszem, hogy most az lenne a cél. Mindent csak sorjában... :)
"Egy biztos , ha a játékgyártók elkezdenének fejleszteni erre a rendszerre is , akkor kb 98 % átállna azonnal :D"
A játékgyártók nagyrésze ma már konzolra koncentrál, a PC sokadlagos lett (sok játék meg sem jelenik már PC-re).