Hát kissé eltértetek a tárgytól,de mindegy,mert ettől még érdekesebb az egész. :-)
Visszatérve Linusra,mire értette azt,hogy reméli,hogy elavul a Linux? Asszem ezt egy előző nyilatkozatában mondta. Ő a vezető fejlesztője a linuxnak és szereti a pénzt (ki nem?!) éppen ezért mi van ha már őt is megvették? A tudjátok kik...
Más. A linuxnak ereje van,a közösségből nyeri,sok egyed akik tudják miért linuxot használnak. Kevés olyan ember van aki előbb linuxot használt,és csak utána windows-t vagy mást. Egy kezdő alig tudja mi az a linux. Én sem tudtam. Vettem egy használt gépet,rendszer nélkül és vakartam a fejemet,mi legyen... Senki nem volt aki a linuxot ajánlotta (vagy ismerte) volna,így hát vettem egy xp-t 27k-ért,később egy office-t,még nem ismerve az openoffice-t. Aztán amikor gépet cseréltem,ment a hajcihő,hogy azon is tudjam aktíválni a microsoft termékkulcsot,mert nem vagyok hajlandó többé ms terméket venni,folyton fizetni nekik valamiért. A linux erős,de a microsoft hatalmas és az is marad amíg szinte mindent,mindenkit meg tudnak venni abból a pénzből amit a felhasználók perkálnak,egyéb licencedíjak stb. És ami még fontos szempont: az ismertsége,elterjedtsége. Nem mostanában fog kihalni sajnos. Sajnos,mert beteg, a sok pénz által fertőződött. A windows ott tart,hogy az alapokra egyre többet építettek amit a fundamentum már nem bír el.. Meg lehet erősíteni,de csak ideiglenes megoldás. Valami újat kell kitalálniuk,az alapoktól kezdve,amin már dolgoznak is és akár még jó is lehet,de szintén fertőzött lesz,mégis ugyanúgy megveszik majd az emberek,akiknek van elég pénzük és szeretnek vásárolni is. Vírusok,férgek mind nem számítanak,mert vehetnek vírusirtót is. Ilyen az ember... Megveszi a betegséget,lásd cigaretta stb.
Linux:egészséges. Addig amíg meg nem fertőzi a pénz. Ismertség: a jó bornak is kell cégér,némi reklám,különben sosem fog látványosan nőni a népszerűsége. Az kevés,hogy jó vagy akár a legjobb,eltűnhet úgy,hogy meg sem ismerik az emberek! Azok akik nyitottak az újra,jóra,másra. Egy érdekesség: aki nekem ajánlotta az ubuntut,windowst használ. Nincs türelme,ideje gondolom. Nekem is fent van a win,de hetente egyszer ha bekapcsoljuk. Ő játszik rajta, azért is kell neki a win. Nekem elég a 64 Megás video kártya,1giga ram,neki(nem a gépnek) jóval nagyobb videokari és 4giga(!) ram az igénye. :-D
Na én is jól eltértem a tárgytól,de csináltam egy kis olvasnivalót. :)
Amen