@majtee
"Többnyire a pici trafók melegednek szét, vagy szakadnak meg fixen, vagy bemelegedve."
Ehhez sajnos nem értek. Lehet, hogy a trafók azok, nekem végülis majdnem ugyanaz, mert egyiket sem tudom, hogy it is csinál. (Illetve most már sejtem. ;) )
@B2man
"nem lehet, hogy áramingadozások vannak nálad az elektromos rendszerben, és ez okozza"
Te ma már a második vagy, aki ezt mondja (az egyik ismerősömben is felmerült nemrég).
Ami ellentmond neki, az az, hogy az asztali gép szünetmentes tápról megy, amiben van túlfeszültség-védő is (a leírás szerint legalábbis). Most ugyan nem tudom, hogy a túlfeszvédő az véd-e az ingadozások ellen is avagy nem, de alighanem kéne neki.
A laptopokat meg én általában mindig úgy használtam, hogy bennük volt az aksi, tehát ott sem hiszem, hogy problémát okozna az áramingadozás. ... vagy a fene tudja. Szóval ettől függetlenül nem zárom ki - pláne, hogy most már ketten mondjátok ezt.
A kérdés már csak az, hogy valóban ez-e a hiba, és ha igen, honnan szerezzek máshonnan áramot, hogy ne ingadozzon (szobabicikli dinamóval? - még egészséges is :) ). Avagy mi az, ami jobban védene ellene, mint a túlfeszvédős szünetmentes táp?