Sziasztok! A problémám a következő, melyhez segítségeteket kérném: Miután feltelepítettem a gépemre a Feistyt, úgy is néz ki mintha minden működne, de 4-5 perc múlva a rendszer teljesen lefagy, semmire nem reagál. Próbáltam újratelepíteni, de a probléma továbbra is fennál, 7.04 studionál és Gutsy-nál is. Ezelőtt nem volt vele probléma, 1-2 hónapig nem volt Ubuntu a gépen, de semmi hardveres változás nem volt közben. Szerintetek mitől lehet ez?

Áll, vagy használod? Ha állt, nekem akkor fagyott ki. Volt rendes frissítés is, minden?

Rossz hardver vagy rossz driver. Esetleg vga driver (pl Ati esetében lehet gond) Vagy a Compiz kavar be... A Compiz-t kapcsolt le egyből, evvel kezd. Aztán ha akkor is fagy akkor majd jobban megnézzük. Amúgy a gép paraméterei nem ártanának ;-)

Hát hardver nem nagyon lehet mert korábban működött rajta kifogástalanul. Compizt persze kilőttem. VGA sztem nem bántja alapból 1280*1204ben indul. Használat közben fagy ki, frissíteni ifőm se lenne :) Config: Alaplap: ASUS P5GD2-x Proci: Intel P4 2,6 GHz VGA: ASUS AX-550 2 x 512 Kingston DDR 200 GB Samsung SATA HDD

DcNdrewNekem az Opera fagyasztja ki néha. De akkor csutkára. Tehát bill sincs. csak egér, meg a Reset gomb. :)

TraubisodaNincs véletlenül Skype-od? Annak volt ilyesmi bug-ja, de csak akkor halt meg tényleg a rendszer, ha szivatták a fagyás közben, amúgy pár másodperc után helyreállt. Esetleg az Xorg.0.log-ot érdemes lenne átnyálazni.

najó tisztázzuk megin :) A rendszer teljesen friss, alap rendszer. Feltelepítem, fagy. Tehát elvielg semmi nem üt semmit. Logot sajnos nem tudok nézni mert most Debian van a helyén, amíg nincs megoldaás nem nagyon láttam értelmét hogy fennhagyjam mert nekem ötletem sincs hogy mi lehet.

TraubisodaÚgy elég nehéz kideríteni bárkinek is mi volt a gond ha már nincs is meg az oprendszer:) Gondolj bele, srácok van egy autóm ami nem indul el. Nézd meg van-e benne benzin. Nem tehetem, már eladtam. (Lehet nem a legjobb hasonlat, de mindenesetre szerintem így ne várj megoldást.) Egy hiba okát úgy lehet kideríteni ha megpróbálod reprodukálni, és rájönni mi okozza. Ez persze próbálgatást, időt és kitartást igényel.

Szentijó csak gondoltam hátha másnak is volt hasonló gondja és meg tudja mondani hogy neki hogy oldódott meg :)

Hello! Szerintem próbálkozz a következőkkel: * használj parancssort, hátha úgy nem fagy. Miután az X elindul a Ctrl+Alt+F1-gyel tudsz a konzolra váltani. A grafikus felületen ne is jelentkezz be! Ha nem vagy konzol guru, akkor javaslom, hogy telepítsd a Midnight Commandert (kb a Norton Commander, Total Commander megfelelője), így telepítsd: sudo apt-get install mc * nézd meg a log fájljaidat a /var/log alatt vannak, és itt keresd meg a fagyás előtti utolsó üzeneteket; ezeket próbáld megérteni, ha nem megy, akkor másold be ide. * a driverhiba továbbra is jogos probléma lehet, úgy is tönkremehet valami, hogy nem használod. Ezért is fontos a log fájl. ÜdV

Hát majd ha lesz időm akkor újratelepítem és nézek logot, de hardver/driver hiba kizárva, hiszen eddig tökéletesen futott, és a helyén most is gond nélkül megy egy lenny.

Ennyivel később: 14 év