toga nightwalkerNekem még hála az égnek nem volt soha bajom a kernel frissítéseknél, pedig 6.06 óta használom az Ubuntut. Mostanában a Gnome Shell szívatott meg párszor, nem akarta csatolni a meghajtókat meg nem lehetett kilépni mert fagyott állandóan, de most töröltem az összes konfig fájlt és megint minden ok.
nightwalker togaNekem se volt eddig soha.De nem érdekes,úgyis újra rakom a rendszert a végleses megjelenésekor.A Gnome Shellt eddig Fedorán használtam,de Ubuntun meggyőzőbb,gyorsabb
Alucard nightwalkerNekem 11-el is csak letiltott HT mellett indult, de ma megnéztem a legfrissebb 3.1RC9-el és a helyzet változatlan: black screen ;-) 3.x kernel+HT=SUCK!
nightwalker Saboteur777Érdekes,hogy itt pl.nincs is weather extension: http://www.webupd8.org/2011/10/official-gnome-shell-extensions.html
Ubunturulz Sziasztok! :) Alakulgat, de a felső paneleket hogyan tudom átlátszóvá varázsolni ? (Unity). Nekem valahogy nem tetszik az a fekete "gnome style panel". Nem oda való, az oldalsó panel is "áttetsző".
Kendek UbunturulzUbuntu Unity Plugin -> Experimental -> Panel Opacity Én akárhogy állítgatom, akárhogy húzogatom a csúszkát, csak azt csinálja amire hivatott és nem dől össze semmi.
nyulcipo Szokás szerint a végső kiadás előtt pár nappal frissítettem az Ubuntumat. Megint nem csalódtam az új kiadásban. Bár eleinte csak a Unity 2D ment, a compiz kisebb konfigurálása után a Unity 3D is hibátlanul üzemel. Szóval egyenlőre minden szép és jó, aminek nagyon örülök, hogy az akku üzemideje 4 óráról több mint 5 órára nőt. Zseniális!
magnat Azt hiszem ami az utobbi pár napba jött frissités,avval vált tökéletessé a rendszer!Nincs összeomlás,semmi hiba,de várom a véglegest azért:-)
nightwalker magnatIrigyellek.Nálam még jönnek a hibaüzenetek rendesen.És mindíg meg tud lepni olyannal,ami eddig sose volt.De már én is nagyon várom a véglegest.Gondolom,egy friss telepitéssel már jó lesz.
Alucard magnatAzt hiszem ami az utobbi pár napba jött frissités,avval vált tökéletessé a rendszer! SMP ide vagy oda, Hyper-threading még mindig nincs :-D Persze megoldom, de az Ubuntu világába frissen érkezett beginnerbalázs mit fog szólni a black screen-hez? "elpeccselték" a 3-as kernelt és kész!
nortai magnatPersze lehet, hogy csak ez miatt... :))) "python-problem-report: - etc/default/apport: Disable for final Oneiric release."
sanya66 Én is kipróbáltam a 11.10 -et Gnome Shell-el. Nálam tökéletesen működik minden. Viszont ami nagyon hiányzik belőle az a Compizban megszokott áttetsző ablakok. Nem lehet valahogy ezt beállítani? Tudom, hogy a Gnome Shell a Mutter-t használja ezért itt a Compiz effektek nem működnek, az érdekelne, hogy alapból be lehet-e valahol állítani. Előre is köszi!
nightwalker sanya66Kíváncsi lennék majd egy közvéleménykutatásra,hogy milyen arányban használják a felhasználók a unity ill.gnome-shell-t.
Ubunturulz AlucardNincs HT?:OOOOO Az meg hogy a fenébe létezik?! Hát pedig az nekem kellene, mivel ..... ehh. Egyébként korai alpha 2-vel nálam még volt ht, azóta mi lelte? Milyen konfigod van? (ha nem titok).
visit Üdv! Egyszer régen, az alfa1 idejében kérdeztem, hátha most már tudja valaki: Hogy lehet a nautilusban az alap hátteret matricázni, ill. vászonozni. Vagy legalább valami színt adni neki, hogy ne vakítson a fehér?
Alucard UbunturulzEz egy másodlagos gép, nem a főkonfig de: Intel 865PERL, P4 3GHz prescott (HT), 2GB DDR Belenéztem kernel configba grep | smp-vel és benne van, (y) szóval most már tényleg tanácstalan vagyok.