Időközben tovább kísérleteztem, de az igazság, hogy már nagyon unom, én használni szeretném a gépet, nem folytonosan keresgélni, hogy lehet megcsinálni működőre.
Kipróbáltam a 10.04 és 10.04 LTS verziókat az asztali gépemen. (Azon kísérletezek, cserélhető fiókban vannak a winchesterek.) Sajnos egyikkel sem tudtam feléleszteni a wifi-t. Emlékszem, a 9-es verziók közül is az egyikkel ment, a másikkal nem. A 8.10-essel, 11.04-essel kiválasztom a listából, beírom a wap kulcsot, "oszt annyi". A többivel, ha meggebedek, sem tudom elindítani. Nem zárom ki, hogy én azzal kezdek, fent a rendszer, első dolgom a központi jelszókezelőt kikapcsolni, mert - nem vagyunk egyformák - én azt utálom.
Az ablakok kicsinyített képe az taskbaron megoldódott, megtaláltam hol kell beállítani.
A thunderbird mappáinak betűtípusa valamivel jobb lett, miután a rendszer beállításoknál 10 pontra vettem az alapértelmezést.
Ami leginkább hiányzik, és sajnos eldöntheti a frissítés kérdését, az a hang. Amit csak lehet kipróbáltam, de sikertelenül. Igaz, guru - sajnos - nem vagyok.
Következő kísérlet: megpróbálom a 8.10-re feltenni annak a néhány programnak az újabb változatát, ami viszont nagyon jobbnak tűnik a 110.04-ben.