Hát nem tudom... 3 és fél éve használom, munkahelyen, otthon, napi 6-8 órát. Végigcsináltam mindent, a kezdeti xorg konfig szerkesztésektől elkezdve, egyik kiadásssal több volt a gond, másikkal kevesebb, volt amivel semmi. Nekem nagyon bejött, igazán komoly gondom soha nem volt vele, kivéve talán a nyomtatást, de arról meg nem a Canoncial tehet, hogy Konica-Minoltáék gyakorlatilag sz@rnak a Linux felhasználókra. Nem vagyok begyepesedve, Unity -t utáltam, egy hétig köpködtem ha megláttam , aztán megszoktam, kézreáll, szeretem, nem adnám semmiért.
DE. Ez a vonal, amin az Ubuntu a GUI terén elkezdett haladni, nekem már nemigen passzol össze a Linux -és általában a szabad szoftverek- filozófiájával. Kapsz egy rendszert, úgy ahogy van, ha átlag user vagy, nincs szerencséd, gyakorlatilag semmit nem tudsz testreszabni, már egy nyavalyás betűszínt sem tudsz változtatni, méret változtatáshoz is tweak meg anyámtyúkja kell. Volt anno egy újrahasznosított PET palackból készült kínai i-phone koppincs telefonom, na annak volt ilyen rendszerbeállítás menüje..:)), pont ilyen idétlenül koppintott áthúzogatós kapcsolókkal. És pont így nem lehetett rajta a háttérképen meg a csengőhangon kívül semmit megváltoztatni. Az SMS jelzés gyári volt, ha tetszett, ha nem :) Értitek , mit akarok mondani? Az Ubiban lassan, lépésről-lépésre elvész minden szabadság, azzal a jelszóval, hogy a user csak használni akarja, nem érdekli más, nem ért hozzá, nem akar semmit piszkálni rajta, ezt kapja, mert mi tudjuk, hogy neki neki így jó és kész. Kap egy uniformizált rendszert 3 témával, és örül, mint egy jóllakott napközis gyerek, mert cserélhet háttérképet...
Hát köszönöm, nem.
Jó, jó, tudom, ha valaki (fél)profi, konfig fájlok szerkesztésével nyilván mindent meg lehet csinálni, de akkor ez most egy 2-3-4 éves kiadáshoz képest előre -vagy visszalépés??
Amíg Canoncialék rá nem jönnek, hogy pl. Distrowatchon az utóbbi fél évben vajon lassan-lassan miért előz jobbról a Mint meg a Fedora, addig egyelőre átvándoroltam Mint-re, ill. Lubuntura.
Engem személy szerint szúr, ha ennyire birkának néznek. Ezek szerint másokat is.