Sziasztok!
Néhány napot csendben üldögéltem és tesztelgettem, leírnám a problémáim, hozzáteszem cseppet sem panaszkodom, csak hátha találkozott már valaki hasonlóval, és tudni véli a megoldást. Szeretem a Linuxot bármit is produkál, és az Ubuntu vonal a legszimpatikusabb. :)
notebook: Acer Aspire TimelineX 5820TG
cpu: Intel Core I5-460M
vga: Ati Mobility Radeon HD 5650 1GB
mem: 4GB
Friss telepítésre esett a választásom, sosem frissítek, lementem a fontos dokumentumaimat, képeimet stb... újracsapom a home partíciót is, és mindent újra beállítok(élvezem). Fő kiszolgálón vagyok mindig. Nem is lett komolyabb baj. Felsorolnám, hogy mikkel találkoztam:
1. Bejelentkező és egyéb rendszerhangok csak elsőre voltak, azóta néha hallom, néha nem, de inkább nem.
2. A 11.04 villám gyorsan kikapcsolt, sajnos a 11.10-nek 5x-6x több idő kell.
3. Akkumulátor indikátor nem müxik, ha leválasztom a notit a hálózatról folyton feltöltöttnek látja, fényerő sem esik. ( jó az aksim de azért ennyire? :) )
4. Néha maximalizált ablakoknál nem jön elő az oldalsó panel, amit itt is többen említettek, de ha minden igaz, ez javítva.
5. Amit nem értek az az, hogy a KeePassX, 11.04-en kiválóan működött, itt viszont felcseréli Auto-gépelésnél a „z” betűt „y”-ra, viszont, ha egyesével vágólapra másoltatom vele, akkor semmi gond. Bármit állítok nyelvezet, stb... nem akar jól működni, magyar klaviatúra magyar nyelvű os. (kérem ebben valaki segítsen mert nagyon bosszant).
6. Nautilus extra ablaktáblánál hébe-hóba megváltoztatja a 2 ablak arányát és ilyenkor alig látni valamit a másik oldalból.
7. Ati zárt driverrel eltűnik minden, FGLRX-kiadás utáni frissítést fel sem teszi, hibával leáll, Natty-nál sem volt ez másképp, de ez nem érdekel, nem kell.
8. Fényerőállítás 2 egységből áll, ha nincs fent az Ati driver, persze nem rakom mert többet árt mint segít.
9. Windows 7-hez képest 10-15 C fokkal melegebb a gépem a hdd-t kivéve, de ez minden ubuntun így volt.
10. Alkalomadtán eltűnik az ablak kerete, de mint olvastam nem csak nálam.
11. Képernyő zárolásának az idejét hiába állítom, mindig lezár 10 perc után.
12. Banshee néha önkényesen kilép ha vége a számnak.
Amit szeretnék kérni ha valaki tudja a KeePassX-re a megoldást, azt nagyon megköszönném.