Pár nap kivárás, és a 3. oldalnyi komment után bele mertem vágni a disztrófrissítésnek nattyról. Már eddig is a fő kiszolgálót használtam, mert a magyar sajnos sokszor küszködött régebben is. Frissítés kb 1 óra alatt, hibátlanul lement, aztán újabb pár perc alatt a további frissítések is.
Disztrófrissítés közben 2 conf filera kérdezett rá, amiket maceráltam, tehát nem default beállításokkal rendelkeztek. Mivel mind2 többletbeállításokat tartalmazott a régihez képest, cseréltem, aztán visszaírtam kézzel a saját módosításaimat, így hibátlanul ment minden.
Ezután az első compizconfig sm állítgatás után szőrén-szálán elvesztettem a Unityt, amit akkor csak a /.config/compiz-1 mappa tartalmának törlése után sikerült visszacsalogatni, azóta ccsm-et hanyagoltam, egészen tegnapig. Tegnapi frissítések között gyanúsan sok compiz csomagot láttam, ezért a frissítés után gondoltam nekifutok ismét ccsm-nek, és láss csodát, már hibátlanul működik az is.
Egyéb tapasztalatok: A rendszer elképesztően gyors lett nattyhez képest, boot, shutdown téren, és programok indításában is. Nálam megszűntek az ott folyamatos bosszúságot okozó eltűnő indicatorok (skype, weather, stb). Minden hardware, és software, amit eddig használtam, hibátlanul működik most is, hegesztésre nem volt szükség. Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy 2 hónapja cseréltem gépet, és nem kevés fórumozás, utánajárás, valamint 3 év nem kompatibilis hw-vel (AMD-ATI gondok legfőképpen) való mókázás után, ezúttal szándékosan olyan gépet raktam össze, amivel garantáltan nincs hasfájás linuxon. Dash sokat fejlődött, így már Unityvel is inkább elégedett vagyok, mint nem. Továbbra is az Ubuntu a kedvenc linux alapú rendszerem. (Más alapokkal meg alapból nem foglalkozom! ;) )