cefre00Nekem nincs a xubuntuval kapcsolatban. De azért reagálik mégis, mert nemrég ismét felraktam próbaképen xfce-vel a crunchbangot. Nagyon jó. Gyors, keveset eszik (nekem xubi 140 MB ram körül volt, a crunchbang meg 80 felett épphogy a telepítés után), stabil (debian alapú), és az xfce kissé át van dolgozva ott, szerintem szebb, használhatóbb. Xfce-vel ez a legjobb, mert szuper amit kihoztak belőle.
Szerintem megér egy próbát. Live-ban is megnézheted, csak ott a crunchbang oldalán van egy ajánlott penre irási mód az unetbootin helyett. Én ezt fogom felrakni, csak előbb még a barátnőm miatt, ki kell próbálnom a debian 6 gnome dvd-t. De magam nak CB Xfce, vagy openbox. A xubuntu nem sokkal gyorsabb, és nem sokkal eszik kevesebbet mint a gnome ubuntunál. Ha valaki nyesegetni akar akkor már inkább lxde, tehát lubuntu. De nekem alapból nem jó a 11.10 tökmindegy hogy gnome vagy xfce. Nagyon sok a baj vele. Majd talán pár hónap múlva, de inkább a tavaszi LTS-re várok.
Ja, és amit Kálmámbátyám is írt, az is jó ötlet, Crunchbangra gnome-ot húzni. Stabil, gyors debian 6 alap, és nekem ha CB openboxra raktam fel és nem is a gnome-core-t hanem a gnome-desktop-environment csomagot akkor is 105 MB ramot evett csak.
Bocs, ha téma idegennek tűnik a hsz-om, de ez a tapasztalatom a 11.10 kapcsán. Nem,