powerpcCsatlakozom. Mióta ubuntu studio-t tesztelek nekem is ez a bajom. A tray-ben volt egy scim okosság, mely hiába volt magyarra állítva, ráklikkelve csak 2 angol (amerikai és európai) közül lehetett választani, bezárni nem lehetett ezért ugrott is a gépről. Gépház telitalppal való rugdosása sem oldotta meg a problémát :D u.i.: Gondoltam sebaj, kicserélem a "z"-t az "y"-nal na de akkor mi van az ékezetekkel? :D

RollNézd meg xorg.conf-ban a billentyűzetkiosztást, és ha kell, írd át "hu"-ra. Valahogy így: gsku gedit /etc/X11/xorg.conf És keresd meg ezt a részt: Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "hu" EndSection Az XkbLayout pedig legyen "hu", mint ahogy fent is látod.

torosÁÁÁ toros Isten vagy csak látható. Illetve nem is vagy látható tehát csak simán Isten vagy?! Mindegy a lényeg hogy működik. Igazából csak ez kellett neki: Option "XkbLayout" "hu" Az a gáz, hogy nem volt benne semmilyen nyelvre utaló sor, magamtól meg nem tudtam volna, hogy ezt kell beírni. Köszi mégegyszer :)

toros, köszönöm a segítséget, csak egy kicsit nevetséges, hogy 2008-ban mindig egy rohadt szövegszerkesztőben kell szerkesztgetnem a dolgokat, mert a grafikus felület használhatatlan! :S Te hogy látod?

tizpercHali, bár én nem toros vagyok, de úgy látom, hogy 2008-ban végre eljutunk egy olyan oprendszerhez, ahol kézzel, szöveges fájlba MI emberek írhatunk értelmes utasításokat, amiket így szépen elolvasva kontrollálhatunk is. És nem ablakok ablakok hátán, ablakokra klikkelünk, kattintunk, aztán a gép majd a háttérben ír valamit valahová.... amit csak a gép tud. üdv, visit

Ennyivel később: egy hónap

Rendben. Annak mi a teendője, akit az az "SCIM okosság" ott a panelen egyszerűen idegesít? Mert ha a karakterkódolásért felelős, akkor tőlem maradhat. Ám az, hogy mindenféle billentyűkombinációktól elkezd nekem T9 - szerű prediktív szövegbevitelesdit játszani, ráadásul HINDIÜL - nos az az idegbajba kerget.

Ennyivel később: 2 hónap

torosKöszönöm. Ez most megoldotta egy hirtelen támadt problémámat.

Ennyivel később: 7 nap

Kösz a segítséget,toros! Debian Lenny alatt is nagy hasznát vettem. Nálam ott b*szódott el,amikor Compizt gyalultam fel a gépre. Örűltem,h az működik, egészen addig amíg el nem kezdtem gépelni...:[

Ennyivel később: 13 év