chris paul/etc/x11/xorg.conf Ezt nézd át, valamit elállítottál. Ha sikerült rendesen beállítani, mentsd el, máskor is szükséged lehet rá!Saját tapasztalat....

objectusköszi az xorg.conffal már jó "barátságban" vagyok:P sokszor volt rá szükségem vga ügyben ha gáz volt de hogy a billentyűzetet is így?:? hát jó:) megnézem

chris paulmegnéztem... itt úgy tűnik ok minden a gnome beállításait a billentyűzetre nézve hol lehet megpiszkálni? erős a gyanúm hogy azt kéne ehhez igazítani...

chris paulnahát úgynézki sikerült megoldani a megoldás: rendszer>beállítások>vezérlőközpont>billentyűzet és magyarra kellett tenni... azért húzta a száját a gnome mert itt angolon volt vmiért (vagyis nem volt bejelölve h "magyarország") úgy sejtem hogy a GXL video driver vagy mi állította át mivel azt nemrég feltettem de le is szedtem utána... ilyet hallottam mástól is köszi a tippet azért:) segítettél rájönni

chris paulNekem is mindig ez a probléma jött elő, ha a monitor beállításait megpiszkáltam.VESA, 61 Hz, most már marad is így, majd a 8.04....

Ennyivel később: 2 hónap

objectusHát a linux nem lesz nyerő, ameddig egy kib@szott billentyűzet beállításával szopok 3 hónapot..... Mert én kb ennyi ideje nem tudom beállítani... Elolvastam az összes fórumot, mindent megpróbáltam, de ahányszor újraindítom a gépet, a billentyűzet mindig úgy indul, ahogy ő akar... mégpedig a numerikus billentyűzet ismerete nélkül, az í betűt összecseréli az O-val az Y-t pedig a Z-vel.... Szeretném én is népszerűsíteni ezeket a szabad programokat, meg amúgy tetszenek is, de egy-egy ilyen szopatás totál kiakaszt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kadarsA numerikusra lehet, hogy meg van a megoldás: http://ubuntu.hu/blog/adamlinux/numerikus-bill-megoldas http://ubuntu.hu/forum/egyeb-temak/numerikus-billentyuzet-inditasa

• [törölve]

kadarsxorg.conf-ban mi van a billentyűzet résznél?

helo eleg kezdo linuxos vagyok meg...vettem egy laptopot kulfoldon angol billentyuzettel..azt szeretnem beallitani gnome alatt hogy pl CTRL+E lenyomasa utan É betut irjo. kde4-ben volt valami beviteli modok a rendszerbeallitasban amivel lehetett ilyenek csinalni elvileg, de nekem nem ment meg; a sima printscreen lenyomasa utan sem jelent meg ksnapshot...Gnome-ban viszont meg nem nagyon csalodtam... Szoval mit kell csinaljak? udv akos

Ennyivel később: 7 nap

Hello... Egyik naprol a masikra a billentyuzetem atallatodott angolra. Billentyuzet resznel magyarra van allitva, de restart utan is angol marad... Segitsetek lecci

tizpercnálam is ez a gond, most kezdte 2 hete, kicsit idegesítő mindig beállítani indítás utána billentyűzet kiosztást..

• Roll válaszolt erre.
                  Ennyivel később: 6 nap

powerpcCsatlakozom. Mióta ubuntu studio-t tesztelek nekem is ez a bajom. A tray-ben volt egy scim okosság, mely hiába volt magyarra állítva, ráklikkelve csak 2 angol (amerikai és európai) közül lehetett választani, bezárni nem lehetett ezért ugrott is a gépről. Gépház telitalppal való rugdosása sem oldotta meg a problémát :D u.i.: Gondoltam sebaj, kicserélem a "z"-t az "y"-nal na de akkor mi van az ékezetekkel? :D

RollNézd meg xorg.conf-ban a billentyűzetkiosztást, és ha kell, írd át "hu"-ra. Valahogy így: gsku gedit /etc/X11/xorg.conf És keresd meg ezt a részt: Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "hu" EndSection Az XkbLayout pedig legyen "hu", mint ahogy fent is látod.

torosÁÁÁ toros Isten vagy csak látható. Illetve nem is vagy látható tehát csak simán Isten vagy?! Mindegy a lényeg hogy működik. Igazából csak ez kellett neki: Option "XkbLayout" "hu" Az a gáz, hogy nem volt benne semmilyen nyelvre utaló sor, magamtól meg nem tudtam volna, hogy ezt kell beírni. Köszi mégegyszer :)

toros, köszönöm a segítséget, csak egy kicsit nevetséges, hogy 2008-ban mindig egy rohadt szövegszerkesztőben kell szerkesztgetnem a dolgokat, mert a grafikus felület használhatatlan! :S Te hogy látod?

tizpercHali, bár én nem toros vagyok, de úgy látom, hogy 2008-ban végre eljutunk egy olyan oprendszerhez, ahol kézzel, szöveges fájlba MI emberek írhatunk értelmes utasításokat, amiket így szépen elolvasva kontrollálhatunk is. És nem ablakok ablakok hátán, ablakokra klikkelünk, kattintunk, aztán a gép majd a háttérben ír valamit valahová.... amit csak a gép tud. üdv, visit

Ennyivel később: egy hónap

Rendben. Annak mi a teendője, akit az az "SCIM okosság" ott a panelen egyszerűen idegesít? Mert ha a karakterkódolásért felelős, akkor tőlem maradhat. Ám az, hogy mindenféle billentyűkombinációktól elkezd nekem T9 - szerű prediktív szövegbevitelesdit játszani, ráadásul HINDIÜL - nos az az idegbajba kerget.

torosKöszönöm. Ez most megoldotta egy hirtelen támadt problémámat.

Kösz a segítséget,toros! Debian Lenny alatt is nagy hasznát vettem. Nálam ott b*szódott el,amikor Compizt gyalultam fel a gépre. Örűltem,h az működik, egészen addig amíg el nem kezdtem gépelni...:[

Ennyivel később: 13 év