Sziasztok!
Gondoltam belevágok az új Ubuntu telepítésébe. A gépen van egy Win7 a C meghajtón, illetve van egy D meghajtó is.
Elindítottam az Ubuntu telepítőt és kiválasztottam, hogy a windows mellé tegye fel. A kis csúszkával lecsíptem 100 gigát az Ubuntunak a D meghajtóból. Szépen fel is települt, semmi hibaüzenet. Aztán újraindíttatta a gépet, de sehol semmi választási lehetőség, nincs boot menü. A win7 elindul és annyi. Partíció manager progi mutatja, hogy van egy 85 gigás és egy 15 gigás plusz partícióm, tuti hogy fent van az Ubuntu. Csak éppen nem tudom elindítani. Hogy megint hozzáférjek, újra az Ubuntu lemezről kell bootolnom és vagy Live CD, vagy újratelepítés. Addig jó, amíg újra nem indítom, mert akkor megint csak a windows indul el. Patthelyzetnek tűnik, de remélem valaki tud nekem erre okosat mondani.
Gondoltam olyanra is, hogy esetleg a bios-ban kell valamit tekerni, mert ezek az újabbak már mindenbe beleszólnak (Asus P8Z68-V) és az UEFI-ben csomó dolgot be lehet állítani.
Kérlek segítsetek, kíváncsi vagyok, hogy milyen is ez az Ubuntu menet közben! :-)
Előre is köszönöm!
Üdv,
Krisztián