MEGOLDVA ! Azért írom be, hogy, ha valaki szintén belefut ebbe a dologba, ne fakadjon sírva, olvassa el, és oldja meg a dolgot az alábbi recept szerint! Rendszertelepítés után BIOS jelszót kért a gép! Ismerős, informatikusnak tanuló gyerek, nem állított be ilyet. A következőképp oldottuk meg a dolgot: - természetesen kezdésnek áramtalanítottuk a gépet, messze vittük mindentől, ami áramot adhat neki, - levettük az oldalát, - kivettük az alaplapi elemet, - rövidre zártuk az alaplapi elem tartó érintkezőit, - békén hagytuk negyed órára, - alaplapi elem visszakerült a helyére, - biztos, ami biztos, az összes alaplapi jumpert átraktuk ellenkező állásba, majd vissza eredeti helyére, - aztán összeszerelés, rákötöttünk mindent, ami kellett (egér, billentyű, monitor, stb ...). Bekapcsolás, és ... Na, máris nem kellett neki az a BIOS jelszó. :-) Viszont komoly esély van rá, hogy le kell cserélni a gépet, valószínűleg az alaplap kissé elfáradt.

Azért az alaplapi jumperokat, inkább hagyjuk békén. Keressük meg a clear cmos feliratú jumpert. Azt állítsuk át majd vissza. pl.: http://www.benchclub.com/board/dir_img/vgafam_mrpardon/2006_01/26/5rR0XohSj9/qjf5m_cmos_clear_jumper_1.jpg

bobkopter+1, egyszer én is belefutottam ilyenbe és én is így oldottam meg. Ez pontosan erre való, vagyis inkább bios reset és szebb megoldás, mint az elem kivétel és a várakozás :) Amúgy a tanácsot is itt kaptam hozzá ;)

bobkopterEz egy borzalmasan telerakott alaplap, felirat egyik jumper mellett se volt (ilyet én még nem láttam), ezért raktuk át az összeset ellenkező állásba, majd vissza. Célt értünk, gond egy szál se. Amúgy igazad van, jobb nem piszkálni őket, ha nem muszáj.

Ennyivel később: 10 év