Sziasztok! Ubuntu 11.10-et használok. Mivel az Unity-t és a Gnome-shellt nem találtam megfelelőnek, feldobtam rá az Openboxot.
Indítópultba tettem:
gnome-settings-daemon (hogy gnomeos appok és a Tint2 tálca designos legyen)
synapse (indító)
tilda (terminálemulátor)
Írtam egy indítóscriptet, amit arra használok hogy ha esetleg kivételesen unity-t akarnék futtatni akkor ne indítsa azokat amiket Openbox alatt akarok.
#!/bin/sh
#Use this script if you dont want Nautilus change your desktop in Openbox environment
openbox=`ps -A |grep openbox | wc -l` #if openbox >0
gnomeshell=`ps -A |grep gnome-shell | wc -l`
unity=`ps -A |grep untiy | wc -l`
wallpaper=`gconftool-2 -g /desktop/gnome/background/picture_filename | sed 's/file:\/\///g'` # get file path
if [ "$openbox" -ge "1" ] # && [ "$gnomeshell" -eq "0" ] && [ "$unity" -eq "0" ]
then
# Set wallpaper
feh --bg-scale $wallpaper &
# Tint2 panel
tint2 &
# Effects with xcompmgr
xcompmgr -cCfF -t-5 -l-5 -r4.2 -o.55 -D6 &
#Ez kellhet hogy ne induljon a nautilus (egyszer kell)
#gsettings set org.gnome.desktop.background show-desktop-icons false &
else #ha nem openbox
Bla Bla Bla nem érdekes...
fi
return 0
A gond ott van hogy ha Nautilust indítok, akkor átveszi az asztalt. A --no-desktop paraméter nem elég, mert synapseból is szeretném használni a nautilust és úgy védhetetlenül átveszi az asztalt.
Erre egyedüli hasznos megoldásnak bizonyult a
gsettings set org.gnome.desktop.background show-desktop-icons false
Ami megoldja ezt a gondot és ilyenkor a feh-et sem kell indítani, viszont az xcompmgr-rel összeakad, így induláskor eltűnnek az ablakaim (tálca synapse) és csak akkor válnak láthatóvá amikor rájuk kerül a fókusz. Próbáltam variálni az indítási sorrendekkel ,meg késleltetni az xcompmgr-t, de nem nagyon volt értelme.
Régebbi fórumokon olvastam még
gconftool-2 -s -t bool /apps/nautilus/preferences/show_desktop false &
gconftool-2 -s -t bool /desktop/gnome/background/draw_background false &
gconftool -t bool /apps/nautilus/preferences/exit_with_last_window -s false &
beállításokról, de ezek nem jók semmire.
A kérdés tehát, hogy mit kezdjek az xcompmgr-rel, hogy ne tűnjenek el az ablakaim induláskor? Az xcompmgr-t szeretném használni mert azért pocsékul néznek ki az értesítések átlátszatlanul fekete kerettel.