nemo777"Szerintem kell hogy legyen jövője a Gnome 2-nek, úgy ahogy annak idején a Win 98 SE-nek, de aztán jött az Vírus XP, és a fekete leves."
Látom te se sokat vereted a dolgokat...
A 95 meg 98 után hatalmas dolog volt az XP rengeteg vírus ami a DOS alapú rendszereket megelőzte az hatástalanná vált. De nem is azért lett ám a "vírus Xp", mert annak idején terjedt el valójában igazán az internet. Konkrétan nekem nem sok bajom volt. Xp-nek voltak hibái de okosba meg lehetett oldani. Egyébként, ha az emberek többsége eredeti lemezeket használna és megbízható oldalról tötögetnének le LEGÁLIS adatokat akkor nem lett volna ekkora nagy gond vele. Nekem egy ingyenes Avast! home bőven elegendő volt a problémák elkerüléséhez. Bár a memó használat megnőt de a kevésbé volt megterhelő." Komolyabb" gépigényű játékok esetében le éllítottad és ennyi. a netet esetleg letíltod és ennyi.
Még most is nagyon jó kis rendszer. Annak idején win7 Ultimate -el nyomtam nagyon jó volt de mégis visszatértem az Xp-re, mert a játékok a kissebb gépigény miatt sokkal jobban mentek.
Volt aki írta, hogy neki régen 256 Mb rammal jól ment de már 512 Mb rammal is csak döcög. Mit ne mondja ez konkrétan nem az oprendszer hibája sem a felhasználóé. Önnamagában a Firefox 65 Mb-ot tölt be úgy, hogy üres oldalon vagy. Megnyitva egy zenelejátszó oldalt már 130 mega feölé emelkedtél. A vírus írtó legyen akár milyen eszi a memóriát és a procit is. Mind erről nem az oprendszer tehet csupán az, hogy elterjed.
Gnome 2 jövője nálam biztosított!