Sziasztok!
Most írok először a fórumra, még kezdő vagyok, nézzétek el, ha a megoldás nagyon evidens.
Fél éve raktam föl az első Ubuntumat, a 12.04 LTS-t, azóta frissítettem 12.10-re, de rájöttem, hogy hülyeség volt, így a huszonnyolcadik kompatibilitási szenvedés után visszatelepítettem a 12.04 LTS-t, ezzel nekem könnyebb lett az életem. Eddig némi guglizás után bármire megtaláltam a megoldást (már a Team fortress 2 is megy az Ubuntu-s Steam alatt :), de ez a mostani egyszerűen megőrjít, és rákeresni sem igazán tudok...
A probléma a következő:
Eddig a [gksu Krusader] parancs tökéletesen működött, de egy ideje azt csinálja, hogy az indítólogó helyén csak egy szürke négyzet van, és itt megáll a történet. Egy darabig tölt, aztán semmi. Az az érdekes, hogy ha e-fölött indítok még egyet (mondjuk a normál jogosultságú Krusaderből) [gksu krusader]-el, akkor az is ezt a szürke négyzetet produkálja egy ideig, de több perc után elindul (viszont a már előzőleg terminálos megoldással elindított szürkeség ugyanúgy ott marad, ezt feladatkezelővel nem sikerült kilőni, csak az indítósávból jobb klikkes menüből tudtam kilépni). Bootolás után az első rendszergazda Krusader soha nem indult el (egyszer 15 percet is vártam), csak a második. Már odáig jutottam, hogy fölraktam egy xfe-t is, ez tökéletesen működik rendszergazdaként, de a Krusader sokkal jobban tetszik.
Sima Ubuntum van, Unity-vel. A laptopom: i3 2,53Ghz, 4Gb DDR3, ati 5650 1Gb Nem hinném hogy ezzel lenne probléma, talán a kde (?).
Sajnos nem tudom megmondani, hogy pontosan minek a telepítése után hibásodott meg, mert az újratelepítés velejárója, hogy dömpingben raktam fel az appokat. Közvetlenül mielőtt kibukott a probléma, a Catalyst driverekkel szórakoztam, végül a 12.8-asnál állapodtam meg.
Gondoltam hátha volt már másnak is hasonló problémája, és mivel némileg kapcsolódik az indítókérdéshez, inkább nem indítottam új témát...
Előre is köszönöm a segítséget!