shikantazakár, hogy terjed ez a hozzáállás, a tűzróka is ezt csinálja, és pont az ubi, meg a tűzróka, amiket használok(tam) szívesen.
pedig nem lenne riasztóbb/kevésbé kelendőbb, ha csak az összecsiszolódás pillanatában, vagy csak nagyobb horderejű újdonság bepakolásával adnák ki őket, mert akkor mi jönne le a népnek? igaz, hogy nem frissül félóránként, viszont betonstabil (mint a unix, vagy maga a linux-kernel), ezt érdemes közelebbről megnézni, mert igaz, hogy van vele pár hét szöszölés, de aztán már nem kell a megtanult dolgokon nagyobb ugrással erőszakot venni.
pont gondolkodtam a habzáson ami a unity miatt megy(én is habzok) és rájöttem miért nem jön be.
a winnek volt egy koncepciója, kiadott 3.0-7-ig mindent, de aki mondjuk a 95-ben kiismerte magát, annak nem kellett sokat hozzátanulni, és ment bármelyik változat. (3.11-hez képest a 95 persze nagyobb különbség, de akkor a technika fejlődött hatalmasat és nem folyamatosan, hanem ugrásszerűen, nyilván mindenki várta, hogy megtanulhassa az újat)
a koncepció gyakorlatilag nem változott.
én is megnéztem a 8-ast, és pont ugyanannyira nem tetszik, mint a unity, az sem való alaoállapotában PC-re, az is tapogatórendszerűvé vált, ha meg azt a metro-hülyeséget kiszedtem belőle, akkor maradt egy sima 7-es, szebb ikonokkal (pff. soha semmi nincs az asztalon egyik OS-ben sem, nem nyerek vele semmit).
magyarul, borítékolható, hogy ugyanaz lesz az MS-nál, ami most van az ubuntunál(nagyjából, bár az ablaknál nincs ennyi alternatíva).
az ubinál meg pont az a felháborító, hogy pont ugyanezt csinálta, csak kissé hamarabb, a megszokott koncepciót erőszakkal kivette a felhasználó elől, és most mindenki hegeszthet magának, vagy mehet más disztrók ölelő karjaiba.
nem hiszem, hogy a 8-tól az a hülyeség el fogja annyira tántorítani a felhasználókat - és pláne nem linux irányba - , mint ahogy tette a uinty az ubuntu felhasználókkal, nekik(nekünk) persze van más, jobb, vagy majdnem olyan jó, míg az MS-userek felpattintanak egy 7-est és rá sem néznek a 8-ra, persze nem szabad elfelejteni, hogy ennek a kis kalandnak - ideális esetben - akkora ára van, amiből az M.cég vígan megél és röhög az asztali felhasználók elégedetlenebb részén (amennyiben azok tényleg megveszik a motyót), nem mellesleg aki kifizet pár tízezrest egy rendszerért, az hajlamos dafke dícsérni azt, mintsem belátni, hogy mekkora bakott lőtt.
nos, ha a 11.10-re gondolok én még ingyen is bakot lőttem, és csak remélem, hogy a canonical nem.
bocs, hogy félig off voltam, de tegnap tönkrevágta magát az android egy frissítéssel, aztán az ubi a frissítéssel és teleszaladt :(