Van otthon hét darab számítógépünk, közöttük erősebb-gyengébb vegyesen. Hárman Ubuntu van (2db 10.04 LTS és 1db 11.10) négyen pedig Windows (1 db xp és 3db 7)+ egy másik hálózatba kötve egy UHU, de ezt csak interneten keresztül lehet elérni. Az elérendő cél az lenne, hogy mindegyik gép a lehető leggyorsabban működjön az általános feladatoknál.
Az elképzelésem az, hogy ha egy gép kihasználatlan, akkor a túlterhelt gép adjon át a kihasználatlan gépnek/gépeknek néhány folyamatot távoli futtatásra. Tehát kéne valami olyan progi, ami figyeli, hogy melyik gép kihasználatlan éppen (legyen ez a kettes gép, a túlterhelt gép pedig az egyes), és átad feladatot az egyes gépről a kettesre.
Ha ez nem megoldható, akkor elég lenne az is, hogy én például egy ssh kapcsolaton keresztül az egyes gépről saját kezűleg tudjak elindítani a kettes gépen mondjuk egy firefoxot. Ehhez van valami jó leírás? Ilyen kapcsolaton keresztül be lehet jelentkezni pl. egy bandi felhasználónévvel, ha már egy orsi felhasználónevű ember ott ül a gép előtt és dolgozik?-ez azért lenne fontos, hogy ne tudjon a távolról csatlakozó ember illetéktelenül hozzáférni Orsi adatihoz.
Utolsó kérdés: Tudnátok példát írni, ha egy másik hálózatról szeretnék ssh-val csatlakozni a saját gépemhez, akkor azt hogy csináljam?
Kérdéseim tanulási szándékot is tartalmaznak, úgyhogy ha ismertek egy jó leírást, könyvet vagy honlapot, ami ilyenekkel foglalkozik, akkor szívesen veszem, ha belinkelnétek nekem.
Előre is köszönöm a segítséget, remélem nem túl sok amit írtam/kérdezek.
Nem biztos, hogy hétvégéig fel tudok jönni az oldalra, de azért megpróbálom.
Üdv.: Bandyr