KiberLovag„Őszintén hiszünk abban, hogy az új megállapodás a 21. századi Magyarország érdeke is, hiszen a világ digitális közös nyelve a Windows, amelynek ismerete nélkül versenyhátrányba kerülnének a magyar diákok és a fiatal szakemberek” – írta a cég a válaszában.
http://itcafe.hu/hir/microsoft_tisztaszoftver_program_nfm_megallapodas.html
A sales duma meg megy. Ha csak így hasra ütésre lépték meg a szabad szoftverekre való váltást, tuti, hogy első blikkre bevették a fenti szöveget. Való igaz, hogy a Windows ismeretére szükség van, és hogy az a legelterjedtebb a desktop vonalon. De ha valaki tudja használni a számítógépet, akkor nem jelenthet gondot egy Windows sem. Bár ez nem teljesen igaz.
Linuxosként megszoktam, hogy /var/log, és ott vannak a hibajelentések (ezt a sztorit tán már le is írtam valahova). Egyszer egy gép melóhelyen elszállt, normál indításkor beindulás előtt rebootolt, csökkentett módban csak megdöglött, fekete kép, és semmi. Kerestem volna a logokat. Körbenyáladztam (sic) a netet, minden megoldás arról magyarázott, hogy menjek be a Vezérlőpultba, és ott megtalálom a logokat… Az eredmény az lett, hogy jött a szerelő (mert én ne nyúljak hozzá, mert ne), elvitte egy pár napra, és újratelepítette.