balzamonElmondhassák hogy ilyenünk is van. IGaz, hogy használhatatlan windózon kívüli rencerrel, de van. ÉS ez a lényeg! Csak akkor fog menni neked, ha előzőleg bemész az önkormányzathoz, és kérsz ügyfélkapu hozzáférést. Onlány nem fog menni, csak windózzal, mert a digitális aláírást kezelő plugin csak IE alá létezik. Tudom, hogy meg lehetne oldani platformfüggetlenül is, de ezt a kormány nem akarja tudni. Azaz leginkább egy kalap @, sok millió forintért. Használata előtt ugyanúgy végig kell állnod a sort az önkormányzatnál, hogy legyen ügyfélkapud. Ezzel az erővel pedig már a kis papírkádat is beviheted az APEH-hez és le van tudva az ügy... Kb három hétig szenvedtem az ügyfélkapu hülyeségeivel, majd kellemeset leveleztem az ügyfélkapus helpdeszkes emberkékkel, akik közölték velem, hogy nem értik, hogy mi a bajom, hisz az ügyfélkapu Safarira, Tűzrókára, Guglikrómra és IE-re is optimalizálva van. Némiképp ingerült hangvételű levelemre, amelyben az egyéb operációs rendszerek teljeskörű használatát, digitális aláírásra vonatkozó kifogásaimat, ezen keresztül normális regisztrációt, egyszerűbb ügyintézést biztosítják stb ismertetem, arra nem érkezett válasz. Levontam a következtetést: SOHA többet ügyfélkapu. Azóta az APEH-al is kizárólag kézzel írt levélben levelezem és a bevallásomat is pennával töltöm ki és postán adom fel, habár az ABEV kifogástalanul fut linuxon is. Majd ha normálisan támogatják az egyéb OS-eket az ügyfélkapunál (Nem csak a keresőmotor fog műxeni lin vagy OSX alól) akkor talán megfontolom, hogy használjam. Mondjuk az is igaz, hogy ez már viszonylag régen volt. Azóta változhatott a dolog. Viszont az ügyfélkapu emlegetése azóta is erős magas vérnyomást, arcpírt és ingerült idegállapotot idéz elő nálam.