Sziasztok!
Kezdőnek sem mondható Linux felhasználó vagyok. Segítséget szeretnék kérni.
A problémám: Feltettem a 32 bites és később a 64 bites Ubuntut a gépemre egy régi 80 GB-os Maxtor IDE csatolós HDD-re (eddig is használtam és nem volt vele gond).
Ott kezdődött a baj, hogy az Ubuntu Desktop verziója mindig lefagyott mielőtt még bármit is el tudtam volna kezdeni a felépülő Live rendszerben. Majd próbáltam a Wubi-val telepíteni windows alól, sikertelenül.
Az Alternate Ubuntuval sikererrel jártam, de a rendszerbe való belépés (Fnév+ jelszó megadása) után, a gép teljesen lefagy néhány pillanat vagy 1-2 perc használat után. Tehát nem reagál semmire, se Numlock/Capslock kapcsoló, sem Ctrl+Alt+Del, sem egyéb billentyűre, az egér sem működik. A leghosszabb idő amit működött 3-4 perc volt. Arra volt időm hogy a PPPoE-s internetet beállítsam (kb 2 perc), meg megnézzek egy honlapot. Illetve elkezdte a frissítéseket letölteni, ha eljutott odáig.
Később próbáltam a 64 bitesen, kevesebb memóriával, memóriák felcserélésével, alaplapra integrált eszközök letiltásával, a Bios-ban a sata mód megváltoztatásával (IDE, Raid, AHCI) is. De továbbra is fennáll a probléma.
A konfigom:
Intel C2D E6600 2,4 Gh
Abit AB-9 Pro alaplap
2*1 Gb Kingston 800 Mhz (Kit) ram + 2*0.5 Gb Kingston 800 Mhz ram
Asus Nvidia 7600 GT 256 MB
80 GB Maxtor HDD, 2*500 GB Samsung HD501LJ
Pioneer 212 DVD író
Az alaplap Manualja innen letölthető: ftp://ftp.abitshop.com/pub//manual/english/ab9_series.zip
Ha vkinek van ötlete mi okozhatja a problémát, legyen kedves segítsen rajtam.
Segítséget Köszönöm előre is!