Feltételezem, kevés erőforrással rendelkező gépre menne. Akkor meg olyan alkalmazásokat használj, amelyek keveset esznek. Bár ez érdekes dolog, mert a fiam gépén a mini.iso-ból épített rendszer egy időben megegyezett az én gépen lévővel, onnan került át, és ott most is eszik kb 85 mega ramot, míg nálam evett 140-et. Nautilus van rajta meg gdm, meg firefox meg szinte olyan alkalmazások, amik a "gyári" lemezről is felkerülnek. Persze, egy csomó minden meg nem lett feltelepítve, így persze, hogy nincs annyi számára felesleges alkalmazás, ami eszi a memóriát, meg a proc-ot.
Panelnak javaslom az fbpanelt, fájlkezelőnek thunart, képmegjelenítéshez én a Viewnior használom, de a mirage is keveset eszik, egyszerű, tárolóban benne van. Levelezésre a sylpheed-et használom, videóhoz vlc+mplayer meg azért smplayer, biztos, ami biztos. Zenéhez meg a moc. Az a legegyszerűbb, konzolos lejátszó. Youtube-hoz meg a minitube. Már ha a proc fogja bírni a flasht.
Meg a jó ég tudja, hogy mennyi kicsi erőforrásigényű alkalmatosság létezik.
Az iso fájlt én meg a rendszerment-tel csinálom meg, az halálbiztos, már telepítési menüpont is van benne. Még nem csalódtam benne, kincset ér!!!
Azt javaslom, hogy az Ubuntu 10.04 mini.iso-t használd, az tuti, hogy jó, stabil a belőle épített rendszer! Persze, Te döntöd el.
Én még előszeretettel alkalmazom a terminalos telepítésnél a sudo apt-get install --no-install-recommends aztánacsomagneve parancsot, így csak a tényleg szükséges függőségek települnek.
Nekem bevált!
Arra azért figyelj, hogy a terminal és az Alt+F2 előzményeket töröld ki. Nem baj, ha nincsenek benne!
Na, ez jó hosszú lett, így 40 évesen!