Az Ubuntu mögött álló vállalat, a Canonical egy új Ubuntu változatot mutat be a Las Vegasban megrendezésre kerülő (Consumer Electronics Show) rendezvényen. Az Ubuntu TV kifejezetten a televízió gyártók számára készül, SMART TV-kre. A Canonical egy videót is kiadott, amelynek segítségével képet kaphatunk arról, milyen lesz az Ubuntu a TV-ben.
További információk az ubuntu.com/tv oldalon.Üdvözöljük az ubuntu.hu oldalán
Ubuntu TV
Hozzászólások (80)
A hozzászólások nem engedélyezettek ennél a cikknél
Az Ubuntu mögött álló vállalat, a Canonical egy új Ubuntu változatot mutat be a Las Vegasban megrendezésre kerülő (Consumer Electronics Show) rendezvényen. Az Ubuntu TV kifejezetten a televízió gyártók számára készül, SMART TV-kre. A Canonical egy videót is kiadott, amelynek segítségével képet kaphatunk arról, milyen lesz az Ubuntu a TV-ben.
További információk az ubuntu.com/tv oldalon.Tök jó, nekem nagyon tetszik. Bár ugyanezt tudja a boxom, ha nem többet :) Az idő meg merő véletlenségből 12.04? :P :D:D
Hát nem semmi. Még úgyis hagyományos TV-nk van, ha majd egyszer váltunk, veszek ubuntusat. :)
Leszámítva az Ubuntu terjesztését és ismertté tételét, lesz-e más haszna a dolognak? Mert nekem mondjuk az a gondom, hogy a TvTime-on kívül más program nem képes használható módon megjeleníteni az analóg TV-t, de az se a legtökéletesebb, mert fogja magát, és kék képet dob be, mikor olyan kedve van. De ha választanom kell, hogy 24 csatornát nézek havi 1750-ért vagy 4000-ért 20-at, amiből hiányzik az az egy, ami engem érdekel, plust set-top-boxot is venni vagy bérelni kell TV-nként havi egy ezresért, hát kövezzetek meg, én az analógot választom. Szóval ha kapunk egy normális média centert, akkor már örülök. Az XBMC is elmegy, de a TV-t még nem sikerült alatta működésre bírni.
Lila :( A színű a színestől nagyon messze van, főleg igényességben és sokszínűségben Remélem ez nem a végleges dizájn.
[törölve]
Mivel nem nézek TV-t, hidegen hagy. Maradok a PC-nél.
[törölve]Én csak a forma-1 -et nézem a tévében. Egyébként +1
És akkor most ezt miért is érne megvenni? A mostaniak közül is van egy pár ami kb ezt vagy inkább többet tud. Hamvába holt ötletnek tűnik. Inkább valami pluszt kitalálhatnának, bár az ubuntus srácok inkább csak a koppintásokban jók nem az új ötletekben.
A Canonical sokféle készüléken szeretné viszontlátni az ubuntut. TV, telefon, laptop, asztali gép, táblagép mittoménmilyengép. Nincs ezzel baj, te a tv-t veszed meg, és ha ubuntut használsz hamarabb fogsz ilyen tv-t venni mint apple tv-t.
Nagyon szívesen használnék egy ilyet :) Már rég leszoktam a filmnézésről és egy régi nagy katódsugárcsöves TV-m van. Ha lenne egy ilyenem, szép nagy FULL HD-s TV-vel, kereshető műsorokkal, stb., akkor megint néznék TV-t.
Nem hiszem, hogy ez a végleges forma. Van még idő fejlesztésre. Kíváncsian várom a végeredményt.
bogey9manAnnyit fűznék még hozzá, hogy szerintem nem szégyen egy jó ötletet ellopni akkor és csakis akkor, ha ki tudnak belőle egy jobbat vagy legalább olyan jót hozni. De én sem nagyon nézek tv-t, egyszerűen a mai műsorokban nincs színvonal. Nézzem Seherezádét vagy a balfék Hajdú Pétert a buta feleségével? Ugyan már... Egyedüli értelmes csatorna amit manapság nézek esténként az a Discovery, de az meg 10 percenként lead 5 perc reklámot.
Ez egyszerűen csodálatos. De elég nekem a gép is.
nem elfelejteni: ez a verzió nem a PC-s végfelhasználóknak készül, hanem egy erősödő piaci szegmens szeléből akar befogni az ubuntu vitorlájába és a TV GYÁRTÓKAT célozza.
TV-Shop is lesz , lilazakós, sárganyakkendős salasman-ekkel ?
NA ez már valami,...
Továbbra sem értem az Ubuntu-t. Annak ellenére, hogy most is ezt használom. Most komolyan! Ez az érintő képernyős elmebaj, meg most ez a TV minek? Értem én, ez is csak a pénzről szól. De! Mobilokon-táblákon van 3 iszonyatosan nagy név. Apple, Microsoft, Google. Miért hiszik azt, hogy bárki is is vevő lenne az ő találmányukra? Ha a Nokia gyakorlatilag padlót fogott, pont az Ubuntu lesz az, aki sikeres lesz? Vagy ott a Samsung, aki az egyik piacvezető a mobil fronton. Van windows-os, android-os, és a saját linux-os Bada rendszerük. Nem hiszem, hogy az Ubuntu meg tudná nyerni magának. Már pedig egy húzó név kellene. TV. Én személy szerint sose nézek TV-t, mert nincs mit. A gyermekeim még annyit sem. Úgy látom, hogy a TV leáldozóban van. Akkor kinek?
MorelloHa cégeket hasonlítasz össze akkor jobb ha tudod, hogy az ubuntu egy termék. Azért mert te nem nézel tv-t attól még pár millió ember igen, egyébként ebbe a formájában a tv-zés (műsorszolgáltatás) halott szerintem is de a tv nézés nem lesz az még egy darabig. Mint már fentebb írtam én sem látok akkora átütő erőt ebben az ubuntu tv-ben. De akkor miben látsz sikert? Mert a desktop pc is kihalóban van, sőt a laptop-ok is az átlagfelhasználóknak. A server az egyetlen de abban meg nincs akkora lóvé.
MorelloA szerkesztett TV adás valóban gyengélkedik, de maga a TV, mint képmegjelenítő eszköz koránt sem: az olyan szolgáltatások, mint a Hulu, Netflix, Gaikai, Onlive nagyon is szép jövő előtt állnak. Teljesen más élmény lehet egy 55"-os OLED TV-n filmeket nézni vagy játszani, mint monitoron. A SMART TV platform éppen arról szól, hogy a TV-t szerkesztett tartalmak helyett on-demand jellegű tartalmakkal (filmek, játékok, web) töltsük meg. Erre szánják az Ubuntu TV-t is.