Tudom, lerágott csont, de erről a problémáról még nem találtam fórumot. Van egy Genius VideoCAM Trek vebkamerám. http://www.genius.hu/kamerak.htm Ezen az oldalon a második példány. lsusb-re ezt adja ki: Bus 001 Device 003: ID 0c45:6007 Microdia A Feisty ezt föl is ismerte, ad képet, de az teljesen használhatatlan. Árnyalat nélkül használ kék, piros, és sárga színeket, már ha elég sötét van hozzá, egyébként hófehér kép jelenik meg. Biztos, valami driver probléma, de nem tudom, hogy lehetne megoldani. Örülnék egy-két jó ötletnek. Gergő
Webcam
egyáltalán nem biztos, hogy ez megoldást fog adni, de érdekes lehet megnézni http://mxhaard.free.fr/
Kipróbáltam, de semmi nem változott :S
Nekem is ez a problémám.Csak nekem az adott oldalon az első webcam van.Ha sikerült használatba venni,jó lenne,ha leírnád hogyan.Előre is köszi:-)
Nekem meg töksötét szokott lenni a terratec webcam képe. Nem is erőltetem.
kikkeNekem meg totál világos és nem is mozog,csak pillanatképeket ad,kb percenként egyet.És az a kép ami megjelenik majdnem teljesen fehér.Nemhogy engem,de még azt sem lehet rajta felismerni,hogy egy embert ábrázol.Én sem foglalkoznék vele.Csak a legjobb cimbim most kapott zöldkártyát az usába és megbeszéltük,hogy majd így tartjuk a kapcsolatot.Mert így a legolcsobb és naprakész.Na most csak ezért nem szeretnék átnyergelni más szoftverre,pl:windows.Tuti van megoldás csak még nem jöttem rá hogyan.Ha valaki tudna segíteni akkor az nagyon jó lenne.Biztosan használnak többen is webcamot.
Akkor úgy látszik,hogy nem egyedi és elszigetelt a problémánk.Talán a fejlesztőknek is az eszébe jut majd egyszer,hogy valamit kellene ezzel a problémával kezdeni!
ZaulornSzia! 1.) kicsomagolod (pl a /usc/local/sbin/ könyvtárba) 2.) cd /usr/local/sbin/webcam_driver_mappája/ 3.) make 4.) make install 5.) ennyi, de: a.) gcc-t és b.) a make-t telepítened kell 6.) sudp apt-get install make gcc Fejlből írtam, de remélem nem hagytam ki semmit. Kérdezz bátran ha nem megy.
Jó lenne egy listát összegyűjteni ami tartalmazza azon kamerák nevét, melyek az Ubuntu alatt automatikusan vagy kis varázslással (varázslat guide-t mellékelve) életre - szép képre - lehet kelteni.
budacsikEz remek!Már mint a hír,hogy meg lehet csinálni:-) Csak az a gáz,hogy gőzöm sincs,hogy mit is írtál.Tehát már semmi más teendőm,csak keresni egy legalább negyedikes srácot,aki majd lefordítja nekem:-) De már belátom,hogy igaz a régi mondás:A remény hal meg utoljára! Esetleg nem lehet,hogy a Wine tud vele valamit kezdeni?????Tod,mert windes a camdriver.Még nem próbáltam,de lehet,hogy semmi értelme?
Ha valaki valamit tudna ez ugyben az kerem irjon. Hasznalhato megoldast meg nem talaltam a neten. Persze nem vagyok nagy linuxos. Es itt mar is felmerul bennem a kerdes, hogy akkora ceg mint a Logitech hogy engedheti meg maganak hogy nem tamogat mas OPrendszereket, csak windowst? Biztos valami uzleti hulyeseg, de akkor is... hogy telepeitsek Skypeot ha meg a microfonom sem megy? Mert hogy a kameraban van... hozza teszem Vista alatt sem valami jo! Szal, ha valaki valahol hallotta vagy tudja is, hogy lehet ezt problemat athidalni, irjon. Koszontem.
Logitech Quickcam Communicate STX nagyon jól működik 7.04 (Feisty Fawn) rendszerben. Gyönyörű képe van XAWTV progival és az AMSN progival is kiválóan működik az MSN video chat. Konkrét kérdésre, itt a fórumban szívesen válaszolok.
Ősi Logitech Quickcam Messengerem van, és annyi a bajom vele, hogy bár frankón megy, állítani nem tudok rajta semmit. Húzom a csúszkát, állítgatok mindent, a kép egy centit nem változik se fényességben, se semmiben. Ez azért furcsa, mert az első Feisty telepítés után működött. Camorama-t, Kopete-t, aMSN-t próbáltam akkor is és most is. Valakinek valami ötlet? Próbálok még keresni a neten megoldást, de hátha addig eszetekbe jut valami. :) Köszi!
Sziasztok. Egy új üzletbe fogtam ahol videokonferenciákon vannak a megbeszélések, mire egy meglepetés ért, nemjó a webcam 8^( A hardware biztos jó mert windows alatt még tökéletesen működött de mostmár csak ubuntut használok... A /dev/video0 és semmilyen ilyesmi video eszköz nincs... a camera egy D-MAX-stk1135 beépített ASUS-F5M notiban guglizásra csak 3-linket adott amik valami koncertvideó... Próbáltam ndiswrapper-el is de semmi:
colin@sephyra:~$ sudo ndiswrapper -l
net5211 : driver installed
device (168C:001C) present (alternate driver: ath_pci)
stk1135 : driver installed
device (174F:6A31) present
colin@sephyra:~$ lsusb
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 005: ID 15ca:00c3
Bus 001 Device 002: ID 0bda:0116 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 001 Device 004: ID 174f:6a31
Bus 001 Device 003: ID 05e3:0606 Genesys Logic, Inc.
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
Az /etc/modules-be bevan írva az ndiswrapper hogy automatikusan betöltsön...
Van esetleg valakinek valami tippje???